7 December: Blue Mountains

Vandaag is het bewolkt. En het is ook nog een stuk kouder dan we gewend zijn. De thermometer geeft slechts veertien graden aan.

De Blue Mountains is werelderfgoed en er zijn heel veel wandelingen uitgezet. We rijden naar Katoomba voor een ervan die ons een dikke vier uur zal bezighouden. Vlak bij het startpunt is een uitkijkpost waar je een fraai beeld hebt over de vallei en de bezienswaardigheid hier: The Three Sisters.

 

De wandeling begint met een afdaling van ongeveer vierhonderd meter via een dikke negenhonderd zeer steile treden die deels in de rotswand zijn uitgehakt. Af en toe daal je bijna verticaal en dat voel je in de benen. Deze Giant Stairway brengen je uiteindelijk aan de voet van The Three Sisters.

 

Af en toe zien we wat beestjes in de lucht en op de grond.

 

Een watervalletje...

 

Aan het eind van de wandeling nemen de meeste mensen de kabelbaan terug naar boven. Als je goed kijkt zie je hem in het midden van de foto omhoog zweven.

 

Wij hebben de nodige extra calorieën te verbranden, laten de kabelbaan links liggen en gaan te voet naar boven. Dat valt niet mee en we hebben best wel een beetje spijt achteraf van de fikse klim over de Furber Steps.

Eenmaal boven aangekomen heb je een mooi uitzicht op de tweede kabelbaan die over de vallei heen gaat.

 

Moe maar voldaan keren we terug naar ons hutje in Woodford. Morgen op naar Sydney!

Klik hier voor het vervolg, Sydney

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 22-10-2023