8 December: Sydney

We zijn al om elf uur 's ochtends bij ons hotel in Sydney, maar kunnen helaas pas over tweeënhalf uur inchecken.

We laten daarom de koffers achter en brengen onze trouwe Skoda terug naar Europcar op het vliegveld. We hebben in totaal 4150 kilometer plezier van deze bak gehad. Tel daar de 350 van de eerste auto bij op en dan kom je uit op een totaal van 4500 kilometer de vijfentwintig dagen.

Vanuit het vliegveld willen we naar de stad, maar er is iets raars aan de hand met de metrotrein. De overheid heeft de stations van de luchthaven verkocht. De boeven die ze hebebn gekocht rekenen een fabelachtig bedrag voor een ritje naar het centrum, vijfentwintig euro p.p, retour.
Als je op het eerstvolgende station na het vliegveld instapt dan kost hetzelfde kaartje je nog geen vijf euro p.p.!!! Daarom nemen we een bus naar dat metrostation en stappen daar op de goedkopere, maar toch dezelfde metro...

Een half uur later zijn we op Circular Quay. Je staat daar direct oog in oog met de beroemde Harbour Bridge.

 

Bij Circular Quay is het net of je op het plein voor Centre Pompidou in Parijs bent met al zijn kunstenmakers. We nemen nu eindelijk een foto met een Aboriginal compleet met didgeridoo erop.

 

Wie Australië zegt, zegt tegenwoordig ook UGG's. En hier zijn ze overal in de sale. Voor minder dan negentig euro heb je al een paar UGG's. Maar al krijgen we ze voor niks!!!!

 

Wie Sydney zegt, zegt ook Opera House. Vanuit alle standen wordt dat gebouw gefotografeerd. Op de foto is het wit trouwens veel mooier dan in het echt. 

 

Binnenin komen we deze chique oude dame tegen die wat moeite heeft met het lezen van het programmablad.

 

Wij kijken nog eens achterom naar de skyline van het Central Business District (CBD).

 

We dineren voor de uitzondering eens een keer bij de Mac en gaan bijtijds naar het hotel. Morgenochtend gaat de wekker om half vier!!! Half zeven vliegen we naar Fiji...

Klik hier voor het vervolg, Fiji

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 22-10-2023