9 November: na maanden aftellen...

Willy & Nani brengen ons zoals "gewoonlijk" naar Schiphol en om 19.30 vertrekt de korte vlucht naar Londen.

Eenmaal in Londen zijn we een dik uur bezig met naar een andere terminal te gaan & security check (wordt steeds gekker, nu ook met bodyscan).
Veel medepassagiers staan opgewonden foto's te maken van het Qantas toestel wat ons naar Singapore moet brengen, een Airbus A380... Voor de liefhebbers, de stoelen zijn beter, meer rijen en de herrie binnen minder dan een 747. Het eten is mwahh.  Mar blijft traditiegetrouw de hele nacht wakker, Peet neemt wel een slaappil en is het grootste gedeelte van de vlucht onder zeil.

 

10 November: Singapore

Het is al avond in Singapore als we aankomen en halverwege de taxirit wordt het donker. Het hotel, Albert Court Village, is echt prima en we krijgen ook nog een upgrade naar een executive room.

Het hotel ligt rondom een binnenplaats met allerlei restaurantjes en om de hoek begint "Little India". En het is feest vandaag!!!! Divali.

 

 

Op de Selangoon Road barst het van de juweliers, volop neon en bling bling.

 

Deze winkel verkoopt alleen maar armbanden. Veel armbanden. Heel veel armbanden...

 

Op straat ruikt het naar een wonderlijke mix van curry, wierook, knoflook en nylon overhemden zweet.

Je hebt hier nog van die echte portretfoto winkeltjes, alle mannen op de foto zien er hetzelfde uit...

 

11 November: Singapore

Tegen half 11 schrikken we wakker. We ontbijten bij een "working class foodstall" waar je voor 1,5 euro wentelteefjes met een kop thee kan krijgen. Daarna gaan we Singapore in.

Van Little India naar Chinatown is maar drie haltes met de supercleane, razendsnelle metro. Toch hebben we alweer trek en nadat we kaartjes hebben gekocht voor Gardens by the Bay schuiven aan bij een foodstall in de Peolple's centre shopping mall.
Heerlijke wonton soep met gebakken noodles voor 3 euri.

 

Na de lunch hup de metro in naar Gardens by the Bay. Vanuit de verte zie je de 22 meter hoge kunstbomen van de Supergroove al staan.

 

Er zijn twee enorme hallen. We beginnen bij de Flowerdome. In deze gigantische hal staan, je raadt het al, overal bloeiende planten en bomen uit de hele wereld. Tussendoor ook veel natuurlijke kunst. De Singaporeanen maken talloze foto's in verschillende poses van vooral zichzelf met op de achtergrond, ach wat doet het ertoe...

 

Het is bruidjesdag. Tientallen koppels worden in een rap tempo getrouwd tussen het groen. En iedereen is op zijn paasbest natuurlijk. Veel bruidjes zien er uit als bonbons in vaak veel te strakke nylon creaties. Smile!!!

 

Vanuit het park heb je een een fraai zicht op het iconische Marina Bay Sands hotel. Als je de andere kant op kijkt torent de Singapore Flyer boven alles uit.

 

We wachten tot de avond voor we richting hotel vertrekken. Het schouwspel is de moeite van het wachten waard.

 

Wat we eten vanavond? Wat dacht je van mutton curry, naan, saffraanrijst, papadum etc. Kortom Indiaas natuurlijk.

Klik hier voor het vervolg, Singapore dag 2

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 21-04-2022