6 Maart: Los Árboles

De ruim vierhonderd kilometer van vandaag is een makkie. Driekwart ervan is vierbaans snelweg. Even na twee uur zijn we dan ook al bij onze eindbestemming, Los Árboles. Om precies te zijn bij Posada Salentein, waar we de laatste drie nachten hebben geboekt. Toevalligerwijs zijn dit net drie dagen waarop ze weinig boekingen hebben deze maand en de prijzen zijn daarom met vijentwintig procent verlaagd. We krijgen een mooie suite voor vier personen. Een lekker half flesje wijn staat al op ons te wachten.

We nemen wat foto's en drinken de wijn op. Dan komen we er achter dat het toilet stuk is. Wij melden dit bij het (Nederlandse) management en er komt een "mea culpa". Het goedmakertje is een andere kamer en een hele fles wijn uit hun top range van zo'n veertig euro. Vooruit dan maar...

 

Ook van buiten ziet het er leuk uit.

 

7 Maart: Los Árboles

Bij de prijs van het verblijf zit een vijf kwartier durend bezoek aan de bodega inbegrepen. Het landgoed is tweeduizend hectare groot en de huisjes liggen op drie kilometer van de bodega. Dat wordt een lekkere ochtendwandeling langs de wijnstokken.

De bodega is al net als alle gebouwen hier onder design gebouwd. Dat maakt de toer beslist de moeite waard, meer dan de afsluitende proeverij. In de kelders staan enorme metalen vaten.

 

Er zijn ook eikenhouten vaten. Die zijn rond een theaterachtige kelderruimte geplaatst waar af en toe (piano) concerten worden gegeven. De vaten dienen dan als ruggensteun.

 

Handig zo'n mijnwerkerslamp op je hoofd bij het vaten vullen...

 

Achter deze ereboog is de proefruimte. Salentein, een project van de steenrijke Nederlandse ondernemersfamilie Pon, bestaat sinds het jaar MM (2000).

 

Zeer de moeite waard allemaal. De galerie hadden we al eerder gezien. De kapel niet. Degelijke griffo bouw zonder tierelantijnen. Buitenplaats Salentein in Nederland staat niet voor niets midden in de biblebelt, in Nijkerk.

 

We hebben mazzel en krijgen een lift terug naar de kamer. Het weer is prima om een stuk in een boek te lezen aan de rand van het zwembad. Dat doen we dan ook. We dineren in het restaurant wat bij de posada hoort. 

Klik hier voor het vervolg, Tupungato

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 04-07-2023