3 Maart: Nono

Vandaag hebebn we alleen als specifiek doel, voor een tussenstop, Villa General Belgrano. Dit is een typisch on-Argentijns stadje. Ergens in de dertiger jaren van de vorige eeuw hebben twee Duitsers hier grond gekocht. Toen de kruiser Graf Spee aan het begin van WOII voor de Argentijnse kust tot zinken werd gebracht hebben de opvarenden zich hier gevestigd.

Een bijna volledig Duitse enclave en daar zijn ze trots op. Ze hoeven hier in oktober helemaal niet naar München...

 

Het stadhuis zou zo in een Beiers dorp kunnen staan en ook de mannen op de voorgrond kunnen gemakkelijk voor Duitsers doorgaan.

 

Het stadje staat duidelijk in het teken van toerisme, bier en allerlei huisgemaakte eetwaren.

 

Hieronder de voornaamste reden van de tussenstop, Schwarzwälder kirschtorte. Geserveerd in giga punten.

 

Na een rit hoog in de bergen en daarbij zeker een half uur in de wolken te hebben gereden, komen we weer in een vallei. Mina Clavero, waar we naar toe willen, ziet er niet zo aanlokkelijk uit. Vandaar dat we door rijden naar Nono, daar vlakbij. We vinden onderdak in een Estancia uit 1790, genaamd... Estancia 1790. Schitterend oud gebouw met een lange brede galerij waar de kamers aan liggen.

 

De ligging is prachtig, zo met de bergen op de achtergrond. In de tuin staat dit roze geverfde Mariabeeld.

 

's-Avonds eten we verse forel in het dorp. Het komt goed uit dat ze dat hier hebben, we snakken al een poosje naar vis in dit op vlees georiënteerde land.

Klik hier voor het vervolg, Valle de Pancata

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 11-04-2022