2 Maart: Parque Nacional Quebrada del Condorito

Op ruim vijftig kilometer van Alta Gracia ligt het Parque Nacional Quebrada del Condorito. Dit park is het meest oostelijke punt waar de Andescondors zich laten zien. Na de ingang is er nog twee kilometer "ripio" oftewel onverharde weg voordat je bij het visitor centre komt. Daar vertellen ze ons dat er een wandeling is uitgezet naar Balcon Norte, vanwaar je condors kunt zien. Geschatte duur van de wandeling, twee uur heen. Ook weer twee uur terug. Pfff, dat is een aaardige tippel...

Het park ligt op tweeduizend meter hoogte en de natuur is hier ruig.

 

De wandeling is behoorlijk afzien, zeker het laatste stuk dat steil naar beneden gaat. Tot onze verbazing "doen" we het in anderhalf uur. Vanaf deze plek kan je condors spotten.

 

De condors nestelen in de bergwand wat goed op afstand te zien is vanwege de stront.

 

Af en toe komt er eentje aanzweven naar zijn nest. Magnifiek gezicht.

 

We blijven een half uur op het Balcon en zien er een aantal voorbij komen. Helaas wel ver weg, maar het lukt ons toch wat acceptabele plaatjes te schieten.

 

Af en toe komen er tamme kleine vogeltjes, zoals deze roodkraaggors, om onze aandacht vragen.

 

Het is kwart over twaalf als we teruglopen naar de auto. Wederom anderhalf uur, maar nu is het een stuk warmer. We drinken liters water!!!

Eind van de middag, als het kwik is opgelopen tot achtendertig graden, betrekt de lucht. Het wordt inktzwart en het gaat hozen. Koelt lekker af. Meer dan terrassen en eten doen we niet de rest van de dag.

Klik hier voor het vervolg, Nono

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 04-07-2023