19 februari: Siem Reap & Phnom Bakheng

's-Middags gaan we even wat anders doen dan tempels bekijken. In Siem Reap is een krokodillenfarm. Mr Seaw krijgt de middag vrij en we lopen van de lodge naar de farm. Het blijkt al snel dat dit geen topattractie is. De boel is tamelijk rundown. Niet alleen wij hebben het heet, ook de krokodillen zijn loom en slaperig. Na een poosje wachten is er toch eentje bereid gevonden om eng te doen...

 

De meeste dieren liggen roerloos in de hete zon. We houden het dan ook snel voor gezien. Nog één foto voor het plakboek.

 

Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar Angkor. Tegenover Angkor Wat ligt de berg Phnom Bakheng, vanwaar we de zon willen zien ondergaan over Angkor.

Je kunt het jezelf makkelijk maken en je voor veels te veel geld op de rug van een olifant naar boven laten brengen. Wij besluiten om zelf de klim te ondernemen. Het is slechts zestig meter hoogteverschil, maar het is zooo warm, pfff. Bovenop blijkt dat we niet de enigen zijn, het is een drukte van belang. Sommigen zijn zelfs compleet met statieven en tassen met lenzen aanwezig.

De zon verschuilt zich vandaag achter de wolken en het is een beetje heiïg. Een mooie zonsondergang kunnen we vergeten. Het doet niets af van het uitzicht over Angkor Wat.

 

 

Mar kijkt dromerig voor zich uit.

 

Zeer voldaan gaan we terug naar de lodge. Weer een dag om nog lang over na te denken en de beelden terug te halen.

Klik hier voor het vervolg, Angkor - Ta Prohm

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020