18 Januari: iSimagaliso, western shore

Het werelderfgoed iSimangaliso wetland park is verdeeld in verschillende gebieden. Rondom St Lucia zijn dat de western- en de eastern shore van het St Lucia meer. Vandaag staat de western shore op het program. Het westelijke gedeelte is in 2009 open gegaan en is het rustigst van de twee. Hier geen "big five" maar genoeg ander wild.

Als eerste giraffen. De jonkies zijn aan het eten terwijl ma een oogje in het zeil houdt.

 

Dan een aantal dartele zebra's.

 

Een eend waarvan de de naam niet weten in het riet tussen de bloemetjes.

 

Verderop een kudde gnoes, ook alweer met jonkies. Een van de oudere gnoes houdt samen met een bokkie ons in de gaten.

 

In het dichte struikgewas zien we nog een duiker en een paar nyala's.

 

Charters creek is een picknickplaats aan het meer waar we even de benen strekken. Weids uitzicht omzoomd door mooie, ons onbekende, bloeiende bomen.

 

Ergens langs het pad is een klein vennetje waar nijlpaarden in het water liggen te zonnen. Een enkele maraboe bekijkt ze op veilige afstand.

 

We komen bij een boardwalk vanwaar je ver kan kijken over de wetlands.

 

Inmiddels hebben we zo'n 65 kilometer over de onverharde wegen in de western shore gehobbeld en zijn er wel klaar mee. Niet ver van de poort van het park staat er een kudde buffels midden op de weg. Ze zien er altijd dreigend uit maar zijn niet half zo link als nijlpaarden.

Ook hier veel jonge beesten en de oudste beschermen de boel met hun dreigende blikken.

 

En ach, kijk, een "scharrelaar" op een tak die het juiste moment afwacht om het insect wat langsvliegt te grazen te nemen.

 

Na de western shore gaan we nog even naar het strand. Je waait uit je verschoning, dus lang duurt dat niet. Op de terugweg komen we een paar wrattenzwijntjes tegen. Ook met kroost.

Klik hier voor het vervolg, iSimangaliso, eastern shore

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022