17 Januari: Ladysmith

Oorspronkelijk was het plan om na Ladybrand naar de Drakensbergen te gaan. Helaas wil het mindere weer ons maar niet echt verlaten en we gooien de plannen om. De richting wordt oostwaarts (Hluhluwe) ipv zuidwaarts. In een keer naar Hluhluwe is te ver maar Ladysmith, op zo'n driehonderd kilometer van Ladybrand, moet goed te doen zijn.

De eerste vijftig kilometer schieten we niet echt op. Er zitten heel veel gaten (potholes) in de weg, af en toe zo groot dat we stil moeten staan om voorzichtig er doorheen te rijden. Na Ficksburg wordt het gelukkig beter. We rijden door een schitterend berglandschap en genieten van de rit.

Ongeveer halverwege ligt het plaatsje Clarens. We hadden al gelezen dat het nogal arty farty is en dat is zeker niet overdreven. Een en al galerietjes, delicatessen winkeltjes en lunchrooms. Hier is het verschil tussen de witte haves (die bunkeren) en de zwarte havenots (die bedienen) overduidelijk. We drinken een kop koffie met een gigantisch stuk taart en laten Clarens daarna voor wat het is.

De weg voert ons verder door het Golden Gate Highlands National Park, een hele mond vol. Ondanks het bewolkte weer is het fantastisch om er doorheen te karren.

Een paar indrukken...

 

Even buiten Harrismith wisselen we en neemt Mar het stuur over. Al snel zijn de weergoden ons nu beu en begint het te plenzen. Door een scherm van regen volgen we de tolweg N3 tot aan de afslag naar Ladysmith. Vanaf hier is het nog 35 kilometer en nu is het echt gedaan met plenzen en gaat het over in een complete wolkbreuk.

Gelukkig rijdt er voor ons een autootje met alarmlichten aan en we blijven het hele stuk op zijn bumper kleven. Het is niet alleen het hemelwater maar ook de laaghangende bewolking die het zicht tot minder dan 25 meter reduceren.

De navi blijft wel werken en leidt ons door Ladysmith heen naar Buller's rest lodge. Het blijkt een prachtige lodge met giga kamers.

 

En niet te vergeten, monumentaal uitzicht (vanuit de kamer) over het stadje en de bergen.

 

Helaas blijft het ook de rest van de middag regenen en komen we de kamer niet af. Op aanraden van de eigenaresse gaan we vanavond eten bij het Guinae Fowl restaurant.
Die hebben een haal- en brengservice en we spreken af dat we om half zeven worden opgehaald. 

Klik hier voor het vervolg, St Lucia

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022