9 Januari: Amsterdam - Kaapstad

De wekker loopt om kwart over zes af en een uurtje later staat de taxi voor de deur. Iets voor acht uur arriveren we op een, tot onze verbazing, beredruk Schiphol. Vanwege alle corona maatregelen moet iedereen gewoon zoals vroeger in de rij voor de incheckbalie. Bijna een uur schuifelen we voetje voor voetje richting balie.
Eenmaal daar aangekomen trekken we de stoute schoenen aan en vragen om een betere stoel. De man achter de balie is zeer vriendelijk en we krijgen een upgrade naar economy comfort. Dat zijn dezelfde stoelen die KLM ons in de app heeft aangeboden voor 150€ per persoon. Daar worden we blij van en het wordt nog mooier als in het vliegtuig blijkt dat we een hele rij van vier stoelen voor onszelf hebben. Zo komen we de elf uur durende vlucht wel door!

Na de landing gaan we op zoek naar de shuttle naar ons hotel voor vannacht, Hotel Verde. Uiteindelijk zijn we nog voor middernacht lokale tijd in onze kamer.  

10 Januari: Prince Albert

Eerste actie van vandaag, de autoverhuurder bellen en vragen of hij de auto naar ons hotel brengt ipv een "meet en greet" buiten het vliegveld. Dat kan, geen probleem. We hebben nog even de tijd en gaan aan tafel voor een uitgebreid ontbijt.

Het is altijd een verrassing wat we nu weer voor auto krijgen en dit keer valt het reuze mee. Een drie weken oude Hyundai Venue (lijkt op een Kona) automaat met alles erop en eraan.  Alleen navigatie heeft de Hyundai niet maar de Congolese man van de autoverhuur heeft iets beters, een wifi dongle, zodat we deze hele reis voorzien zijn van gratis (!) wifi in (en buiten) de auto.

Welgemoed gaan we, na te hebben gepind, op weg naar Prince Albert. Dat stadje ligt in de Karoo, de halfwoestijn in het hart van Zuid Afrika en is een kleine vierhonderd kilometer rijden vanaf Kaapstad. De rit loopt op rolletjes, tegen een uur of drie arriveren we in onze lodge. In 2005 zijn we ook al in Prince Albert geweest en we hebben dezelfde lodge gereserveerd als toen, de Karoo Lodge.
Vaak zeggen we tegen elkaar, we moeten niet een tweede keer naar dezelfde lodge gaan en dat blijkt ook deze keer een waarheid als een koe. De lodge is zeker niet slecht maar zowel de lodge als de eigenaren zijn er niet jonger op geworden. Je kan er jammergenoeg ook niet meer dineren.

Prince Albert is een leuk dorp en het is er wat toeristischer op geworden sinds de laatste keer dat we er waren. Dat is o.m. te zien aan het aantal galerietjes en aanverwante zaken.

 

Als een rots in deze branding staat nog altijd de Nederlands Gereformeerde kerk. De dreigende lucht past goed erbij.

 

Toeristischer betekent ook, volop keuze voor eetgelegenheden. De "Rude chef" lijkt ons wel wat en we eten daar de Karoo specialiteit, lamsvlees.  

11 Januari: Gamkaskloof (die hel)

Marianne had nog zo gehoopt dat ze bij de plaatselijke kapper terecht zou kunnen, maar nee, die heeft geen plek voor haar vandaag. We lopen terug naar de lodge en maken voor we vertrekken nog even snel een foto van de auto nu hij nog schoon is.

Klik hier voor het vervolg, die hel

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-03-2022