18 Januari: Wavecrest

De dag begint met een lieflijk tafereeltje: Blauwe lucht, af en toe een wolkje, weinig wind en flink wat zon. Er graast alweer een koe voor de deur. Een van de vele personeelsleden is met het dagelijks lappen van de ramen bezig. Dat is een must hier met al die wind en dat opstuivende water.

 

Na het ontbijt gaan we een strandwandeling maken. Daarvoor moeten we eerst de rivier oversteken. Volgens Thembelani, de botenbaas, kan je bij laag water er doorheen waden. We proberen een stukje maar besluiten om geen nat pak te gaan halen. Schipper mag ik overvaren? Ja meneer, maar niet meer dan met één tegelijk...

 

Dan zijn we aan de overkant en gaan op weg. De Indische oceaan aan de ene kant, mangrove bossen en duinen aan de andere kant. Het strand zelf ligt er maagdelijk bij.

 

Na een dik half uur lopen komen we bij een gedeelte waar veel zwarte rotsblokken in het water liggen. Dat geeft een mooi contrast en een extra dimensie.

 

In en rond de getijdenpoelen wemelt het van de vogeltjes. Deze twee bonte ijsvogels zijn bezig met een verleidingsspel zo te zien. Dan weer vrijwel bovenop elkaar en nu weer net of ze elkaar niet kunnen luchten of zien.

 

Tegen het eind van de ochtend zijn we weer terug aan de oever van de rivier. We roepen naar de overkant en weldra komt de schipper er weer aan gepeddeld. Ja, zie maar eens elegant in zo'n ding te stappen... Beentjes in de lucht...

 

Vanaf ons terras zien we een paartje grijze kroonkraanvogels op een zandbank aan de overkant lopen. Machtig mooie beesten.

 

In de namiddag gaan we varen op de rivier met Thembelani. Hij heeft er zin in. Wij ook.

 

Echt spectaculair is het allemaal niet. Wel leuk om te zien dat onderaan de lodge en aan de achterkant van de duinen het mangrovebos groeit.

 

Het blijft maar waaien. Tot aan het diner blijven we op de kamer en bekijken het gebeuren vanachter glas.

Klik hier voor het vervolg, Haga Haga

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-05-2023