17 September: Cederbergen dag 2

Gelukkig is het mindere weer van korte duur. Als we opstaan straalt de zon ons tegemoet. Nu blijkt ook dat het uitzicht vanuit ons huisje bij Celeste er mag zijn.

 

Celeste had gezegd dat we konden vertrekken wanneer we wilden. Zij zou toch al vroeg ter kerke gaan en ons niet meer zien. Dus nemen we het er van en rijden na het ontbijt op het gemak een paar kilometer zuidwaarts naar het Travellers Rest. Vanuit daar kan je een voettocht maken langs tien sites waar je tienduizend jaar oude "bushman paintings" kunt vinden in grotten en op rotsen. De tocht heet de "Sevilla trail" en gaat door schitterende natuur.

 

Hieronder zijn een paar tekeningen die we tijdens de tocht zijn tegengekomen.

 

Het blijkt dat de vrouwen in Afrika er niets aan kunnen doen dat ze gigantische konten hebben. Het is genetisch bepaald, altijd al zo geweest.

 

We moeten ook nog een riviertje oversteken en ook daar bloeien de mimosabomen.

 

Na de drie uur durende tocht gaan we terug naar het huisje van Celeste en verkassen we naar het "waboomhuys". Daar aangekomen pakken we de koffers uit en genieten nog wat van de late namiddagzon. Al snel wordt het koud en om een uur of zes gaan we naar binnen. Potje koken, eten en dan lekker de open haard aan want dat is hier wel nodig. Het is tenslotte in vergelijking "maart" hier en de temperaturen kunnen 's-nachts onder nul komen.

Op de bank zitliggen we daarna lekker tv te kijken en gaat het licht weer vroeg uit.

Klik hier voor het vervolg, Cederbergen dag 3

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020