6 Oktober: Dyer island

We vervolgen onze boottocht na de walvissen vele malen te hebben gefotografeerd. We varen een kwartier over open oceaan naar Dyer island. Af en toe kijken we om of we nog walvissen zien.

 

Dyer island bestaat uit een aantal rotsen in de oceaan die samen een eilandje vormen. Er worden daar regelmatig "great white sharks" gezien en je kan daar ook aan "shark diving" doen. Vandaag geen haai te zien, wel worden we opgewacht door een troep enthousiaste zeehonden.

 

Ze zwemmen rond onze boot en snateren allemaal door elkaar. Ze zien er echt vrolijk uit en gedragen zich alsof ze in een circus werken. Er wordt natuurlijk vaak gedoken.

 

Degenen die niet om onze boot heen zwemmen liggen met z'n allen op een kluitje op een stukje rots, lekker in de zon. En ja, als de golven komen wordt je af en toe nat.

 

Het barst er op de rotsen ook van de vogels zoals zeemeeuwen, Jan van Genten en we hebben eindelijk een foto van een " oyster catcher". Waar wij eerder dachten er twee te hebben gezien in Lambert's Bay zaten we mis, dat waren aalscholvers. Het valt als stadsmens niet mee al die beesten uit elkaar te houden.

 

Na zo'n tweeënhalf uur begint de zon te zakken en varen we naar de haven terug. Het wordt rap kouder tegen de tijd dat we daar aankomen. Nog even snel de boot uit het water met de tractor en we staan weer met beide benen op de wal.

 

En dan hop naar de lodge om de foto's terug te kijken...

Klik hier voor het vervolg, Wellington & Riebeek Kasteel

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020