28 September: sunshine coast

Vanochtend serveert Nancy weer het uitgebreide heerlijke ontbijt in onze cottage.

 

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan ons verblijf in Abbotsbury. We hebben van begin tot eind genoten en we zijn geweldig vertroeteld. Ook het gezelschap en het warme onthaal van de gastheer en gastvrouw zullen we niet snel vergeten. Als je ooit op minder dan driehonderd kilometer van de farm bent, rij dan nog even door en ga een dag of wat naar Abbotsbury. Onvergetelijk!

Wat we ook hebben overgehouden aan Abbotsbury is de Greenwood guide. In dit boek staan allerlei speciale "hand-picked" B&B adressen. Abbotsbury is er uiteraard eentje van en we hebben de guide bij Gordon en Sue aangeschaft.

De rit van vandaag gaat naar de "sunshine coast". Dit stuk kust tussen Port Elizabeth en East-London staat bekend om het hoogste aantal zonuren van Zuid Afrika en we hebben wel zin in een paar dagen strand. Onderweg van Graaff Reinet naar de kust rijden we door Somerset East, waar we op een terras boven de hoofdstraat een kopje koffie en een muffin nuttigen. We zitten tegenover een soort van Aldi en we vermaken ons met al het kleurrijke volk wat in en uit loopt.

 

Na zo'n driehonderd kilometer komen we aan in Kenton on Sea. Na twee B&B's te hebben langsgereden, de een dicht en de ander vol, komen we uit bij Whitnall's. De cottage die we krijgen is veel te groot voor ons tweetjes, er is ruimte voor een man of tien.

Ook het plaatsje zelf bevalt ons maar matig. Het wordt uitsluitend bewoond door pensionado's die er de meest walgelijke huizen hebben laten bouwen. Het strand daarentegen is erg mooi en het zonnetje schijnt volop. Op naar het strand dus en we liggen er totdat tegen de avond de wind opsteekt en er een nevel het land op waait, brrr.

 

29 September Sunshine Coast

De volgende ochtend verkassen we naar Boknes, twintig kilometer verderop. We belanden bij de B&B "waterkant", die je raadt het al....

De bewoners van dit bijna honderd jaar oude huis zijn Evelyne en Edwin van Aardt, een beetje maf gepensioneerd echtpaar. Edwin produceert zijn eigen biodiesel en Evelyne runt het B&B-tje. We hebben het er goed naar onze zin en besteden heel wat tijd op hun "stoep" (veranda). Het uitzicht is prachtig, recht vooruit ligt de rivier en schuin links de oceaan.

 

30 September Sunshine Coast

We rusten lekker uit in Boknes, liggen op het strand en wandelen af en toe over het strand. Je kunt naar het "Diaz-cross" lopen, een uur gaans. Op een rots staat een replica van het kruis dat Bartholomeus Diaz heeft geplaatst toen hij in 1488 hier aan land kwam. We komen onderweg helemaal niemand tegen, alleen wat vogeltjes en wat aangespoelde zaken.

 

Eenmaal bij het kruis aangekomen klimmen we op de rots en zien dan de woeste oceaan.

 

De dagen glijden hier als los zand door je vingers...

Klik hier voor het vervolg, ADDO Elephant park

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020