17 Januari: Rio Lagartos

Onderweg naar Rio Lagartos aan de noordkust maken we een stop bij een alleraardigst wegrestaurantje. De eigenaresse is een heerlijke bonensoep aan het koken op de oliedrum achter Mar.

 

Ze is heel vriendelijk en nodigt ons trots uit haar huisdieren te bekijken. Wat kalkoenen, een eend, een hertje en... een alligator.

 

Op booking.com hebben we hotel Rio Lagartos gezien. Spotgoedkoop en het ziet er netjes uit. Eenmaal daar aangekomen hebben ze inderdaad kamers vrij en vragen daar zestig euro per nacht voor inclusief ontbijt. Huh, zeggen we, op booking.com is het een stuk goedkoper. Okeedan, vijftig euro per nacht? Nou, eh, mogen we even uw wifi gebruiken? Dat mag en de prijs op internet blijkt vierentwintig euro per nacht zonder ontbijt te zijn. Nee, voor die prijs kan ik het niet doen zegt de receptioniste. Dan moet u maar via booking.com boeken. Dat doen we dan maar...

Het hotel heeft een terras aan het water en er is van alles te zien.

 

Eind van de middag rijden we naar Las Coloradas. Daar wordt zout gewonnen op grote schaal. Onderweg bij een brug staan een aantal mannen te vissen.

 

Het water bij de zoutwinning is diep roze. De bergen zout zeker vijftien meter hoog.

 

De echte attractie zijn de flamingo's die lekker aan het fourageren zijn. Het zal wel smakelijk zijn, bij sommigen loopt het water uit de mond.

 

We zijn nog net op tijd terug bij het hotel voor de zon ondergaat.

Klik hier voor het vervolg, Valladolid

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-06-2023