13 Februari: Tayrona

Het Tayrona National park sluit één maand per jaar zijn deuren om de natuur te laten bijkomen. Helaas is dat nu het geval, wij zijn er net in die tijd. Voordeel is wel dat de accommodaties direct in de buurt minder druk zijn. Onze keus is het Villa Maria Tayrona hotel. Het is een prachtig gelegen hotel op achttien hectare jungle. De ligging is drie kilometer van het park en het heeft dezelfde vegetatie, stranden en woeste zee.

We arriveren vroeg en kunnen direct na de lunch de kamer in. Tijd zat om te proberen een mannetjes witnekkolibrie, waarvan er hier veel rondvliegen, te fotograferen. Zoals bekend zijn dit geen stilzitters. Na een paar bewogen foto's lukt het om er eentje al klapwiekend op de foto te krijgen.

 

We hebben de bovenste verdieping van dit gebouwtje. Echt rolstoelvriendelijk is deze accommodatie niet. Eén en al trappen lopen. Da's dan ook het enige minpuntje.

 

Op het balkon, vanwaar je de zee kunt zien, hangt een hangmat. Die blijft niet lang leeg...

 

Na geïnstalleerd te zijn is het tijd om naar het (privé) strand te gaan. Dat is een kleine tien minuten lopen door de prachtig aangelegde jungletuin. Bij het strand staan de bedjes al klaar.

 

De plaatselijke jeugd weet precies van wie het strand is. Niet van de toeristen maar van ons natuurlijk!!

We genieten van de plek en de lodge. Ook het eten is prima. Om half tien gaat bij ons het licht uit.

 

14 Februari: Tayrona

Na het ontbijt gaan we weer naar het strand. Onze vriend heeft een dag vrij en mag blijven staan.

 

Er groeit allerlei fruit hier in de tuin. Papaya's, avocado's, mandarijnen, ananas...

 

We installeren ons weer heerlijk op een bedje. We hebben nu zelfs een eigen kat.

 

De zee en het strand zijn hier echt prachtig.

 

We hebben twee nachten geboekt en na enig wikken en wegen besluiten we om er nog twee nachtjes aan te plakken zodat we niet weer hoeven te verkassen...

Klik hier voor het vervolg, Dibulla

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 25-06-2023