8 Februari: Salento

We vertrekken uit Manizales om verder de zona cafetera in te gaan. Zo'n twee uur rijden zuidwaarts ligt Salento. Een schattig en vooral zeer kleurrijk dorp. Er zijn erg veel toeristen maar echt hinderen doet dat niet. De sfeer is hier prima. Het plaza Bolívar is erg fotogeniek.   

 

Het kost vijfendertig cent per uur om de auto te parkeren op het plein. Inclusief een lieve lach van de parkeerwacht.

 

De Colombianen zijn gek op kinderen. Hier geen hobbelpaard waar je een kwartje in moet doen maar een soort bakfiets met paardjes erop. En dan een rondje over het plein.

 

 

We gaan op zoek naar een koffieboerderij. Na een paar keer fout gereden te zijn komen we aan bij finca Ocaso. Op deze finca is behalve een klein hotel ook een restaurantje.

 

Van een afstandje zien we een klasje zitten die uitleg krijgt over alles wat met koffie te maken heeft. Het groepsgebeuren lokt ons niet echt en we gaan zelf op ontdekking uit...

 

Zo onderhand wordt het tijd om de lodge, die we van te voren hebben geboekt, op te zoeken. Het Cabaña Eco hotel ligt een kleine twee kilometer buiten Salento in de valle de Cocora. De lodge is bijzonder sfeervol ingericht en prachtig gelegen.

Eind van de middag gaan we nog even terug naar Salento. In het plaatselijke biljartcafé trekken de mannen zich niets van al die toeristen aan.

 

Nog wat sfeerbeelden van het dorp.

 

Ze hebben hier kennelijk een zeer aparte hondentrimmer. De baas is er vast trots op maar of de hond zelf blij is met zijn coupe???

 

Hét middel van vervoer is hier de jeep. Ze staan in slagorde te wachten op klanten.

 

Vlak voor het donker wordt gaan we weer terug naar de cabaña. Het was weer een leuke dag!

Klik hier voor het vervolg, Terug naar Bogotá

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 25-06-2023