24 September: Winnemucca, Nevada

Het Wawona Hotel is in alle opzichten een aangename verrassing. Het gebouw is van hout en gebouwd in Victoriaanse stijl. Het diner is perfect, het ontbijt om van te smullen en de kamer was, ondanks dat we geen eigen bad of douche hadden, prima. De entree in het hoofdgebouw, waar ook het restaurant is ziet er zo uit.

 

In dit gebouw is onze kamer, helemaal boven rechts. Geen lift en de koffers sjouwen over het grasveld.

 

Vlak voor we weg gaan horen we ineens iemand het Amerikaanse volkslied, "star spangled banner" fluiten. En ja hoor, de vlag wordt gehesen en ze hebben hier eerbied voor de vlag. De versie van Jimi Hendrix heeft overigens onze voorkeur.

 

De weg het Yosemite park uit is lang, zo'n honderd mijl. Onderweg lopen we een stuk om een mooi uitzicht te hebben op lake Tenaya.

 

Vanaf dit punt is de foto hierboven genomen.

 

Een stukje verderop komen we aan de oevers van het meer, nog maar twee plaatjes in het schitterende ochtendlicht.

 

Dan rijden we weer door, we moeten nog een heel eind vandaag. We verlaten Yosemite via de Tioga pas en lunchen in Lee Vining, zeven mijl verderop. Na de lunch stoppen we even bij het Mono-lake.

 

Dit meer heeft een heel eigen ecosysteem. Er leven geen vissen in, te zout. Wel micro organismen, vliegen en krabbetjes, die het voedsel vormen voor de vogels. Het stinkt er als de hel. De vogels zitten op een soort zoutbergen.

 

Aan de rand van het meer geen wier zoals het er van een afstand uitziet, maar dit zijn vliegen.

 

Hierna gebeurt er eigenlijk niets vermeldenswaardig en we maken ook geen foto's.

De weg naar Winnemucca is lang en recht. Gelukkig hebben we cruise control en mag je hier vijfenzeventig mijl per uur.

In Winnemucca, Nevada, nemen we onze intrek in een super-8 motel. In de Winnemucca guide lezen we dat de naam komt van een indianen opperhoofd die hier leefde. De eerste blanke die hem tegenkwam zag dat het opperhoofd maar één moccassin aanhad, one mucca dus. Het is maar dat je het weet.

Klik hier voor het vervolg, Arco, Idaho

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020