22 September: San Francisco, vervolg

Vanaf de baai lopen we een heuvel op om de Golden Gate beter te kunnen zien. Aan de andere kant van de heuvel ligt dit parkje.

 

Boven op de heuvel staat deze auto. In Amerika geen visjes op de auto, maar gewoon wat minder subtiel op het nummerbord...

 

Terug beneden zien we weer zo'n mooie cable car rijden in een van de karakteristieke straten van SF.

 

Op Pier 39 heeft een groep zeeleeuwen bezit genomen van de vlonders. Aapjes kijken dus.

 

We lopen de baai langs tot aan de heuvel waarop de Coit Tower ligt. De deels houten trappen zijn steil en voeren dwars door een woonwijk met mooie tuinen. Als we eenmaal boven komen zien we dat er ook een bus gaat. We hijgen uit voor de Coit Tower en kijken uit Alcatraz in de baai.

 

Dit is de Bay Bridge waar de auto's boven elkaar in twee lagen rijden. Onder is de stad uit (gratis) en boven de stad in (toll).

 

Naar de zuidkant toe kijk je naar het beginpunt van de wandeling. Onmiskenbaar zie je de Transamerican pyramid tower boven alles uitsteken...

 

We lopen de heuvel af naar de westkant toe. De weg loopt hier erg steil.

 

Langs de steile weg ligt dit huizenblok. Deze bouw tref je veel aan in SF.

 

Tot slot lopen we langs het San Francisco Museum Of Modern Art (SFMOMA). We hebben geen puf meer om naar binnen te gaan. De buitenkant mag er in ieder geval zeker zijn. Hierna lopen we terug naar het BART station en zoeven we terug naar ons motel. Moe maar voldaan.

Klik hier voor het vervolg, Yosemite

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020