18 Oktober: de weg naar Hana

De weg naar Hana is beroemd en een belevenis op zich. Zeshonderd bochten en éénenvijftig uiterst smalle bruggetjes telt deze door het tropisch regenwoud slingerende weg aan de noord- en oostzijde van Maui. De zeventig mijl in totaal vanaf Kihei (one way) begint na twintig mijl in Pa'ia. Het eerste wat we tegenkomen is Ho'okipa beach, het wereldberoemde surfstrand. Hier aan de noordkant, wat ook de windkant is, zijn het hele jaar door hoge golven en daarom ook altijd surfers op zoek naar die perfecte wave.

 

We gaan verder en opeens begint het te regenen. Logisch, het regent hier tweeëntwintig keer meer dan aan de westkant waar wij logeren. En dan krijg je een tropisch regenwoud. De weg is schitterend, je schiet maar langzaam op door de bochten en de stops die je steeds maakt op de mooiste plekken.

 

De ene keer rij je op zeeniveau langs de oceaan, de andere keer zit je (hoog) in de bergen.

 

We stoppen ook op het schiereiland Ke'eane. Het water is fel blauw en beukt op de lavarotsen.

 

Dan zijn we weer terug in de jungle, waar regelmatig watervallen te zien zijn.

 

Er wonen ook mensen hier. De postbode hoeft niet bij alle huizen tot aan de deur. Hier heeft ieder zijn eigen postbakje.

 

Vlak voor Hana komen we bij een "black sand beach". Dit zwarte zand is eigenlijk lava. Maui en heel Hawaii is eigenlijk niets meer dan de top van een vulkaan midden in een gigantische oceaan.

 

Helaas ook hier weer de gebruikelijke overvette Amerikanen die hun familieleden filmen en fotograferen, met al dit moois slechts als decor.

Klik hier voor het vervolg, terug naar Kihei

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020