6 Oktober: Mesa Verde

Na een week verlaten we Utah en rijden we Colorado binnen. Net over de grens met Colorado ligt het dorpje Dove Creek. We hebben trek in een lekkere bak koffie en niet dat Amerikaanse afwaswater wat ze hier schenken. We zijn al een paar dorpen doorgereden onderweg. Ook in Dove Creek lijkt niemand een fatsoenlijke bak te schenken. Opeens zien we dit voormalige "gas station" uit de vijftiger jaren en wat staat er op het bord? Oma staat achter de toog taarten te bakken en schenkt een heerlijke bak...

 

Een uur later rijden we Cortez binnen, waar we via internet gisteravond een Days Inn gereserveerd hebben. We kunnen vroeg inchecken en voor twaalf uur zijn we op pad naar Mesa Verde National Park, dat op de weg tussen Cortez en Durango ligt. Het is stralend weer, maar op deze hoogte (1850 meter) aardig fris. In de verte liggen de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains.

 

Mesa Verde staat bekend om zijn voormalige bewoners, de Anasazi indianen. Die bouwden vroeger, meer dan duizend jaar geleden, rotswoningen in de Canyons.

De eerste woningen die we bezoeken liggen in de Chapin Mesa. Dit zijn beelden van het "spruce tree house". De huisjes zijn te bereiken via een pad vanaf het museum dat dertig meter naar beneden gaat. Naar boven is het dus weer hijgen in de ijle lucht.

 

Weer boven aangekomen ziet Mar voor het museum deze griezel lopen, een tarantula... brrrr

 

Gelukkig zijn er ook minder enge dieren hier te vinden. Deze wapiti bijvoorbeeld.

 

Verderop in het park zien we nog veel meer rotswoningen o.a. het "square tower house", bestaande uit vier verdiepingen.

 

Aan het eind van de middag gaan we terug naar het motel. Voor de verandering eten we een keer Chinees. Best wel lekker ter afwisseling!

Klik hier voor het vervolg, naar de Hopi

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020