3 Oktober: Capitol Reef

Lekker uitgeslapen en op ons dooie akkertje op weg naar Capitol Reef National Park, honderdtwintig mijl oostwaarts. Het grootste gedeelte van de route loopt via de UT-12, volgens de boeken een scenic byway.

We rijden eerst door Tropic en daarna door Henrieville. Twee kleine Mormonengaten. Met uiteraard gebedshuizen.

 

Het landschap waar we door rijden is zeer gevarieerd. Bergen, bossen (dixie forest), plains, noem maar op. Wat je hier op de foto kunt zien is het laatste stuk wilde westen dat nog geheel onbewoond is.

 

In Torrey vinden we direct een puik motel. Deze Days Inn heeft het allemaal voor USD76: indoorpool, wifi, 26" TV met HBO, koelkast/magnetron/strijkplank/koffiezetter en, niet onbelangrijk, guest laundry. Het is de hoogste tijd dat we eens een wasje draaien. Alle onderbroeken zijn al een keer binnenste buiten gedragen...

Na bij de plaatselijke Subway een footlong (=stokbrood van dertig centimeter lang met twee ons beleg, sla, garnituur etc) te hebben gedeeld gaan we richting het park. Geen hooggespannen verwachtingen, zal wel meer van hetzelfde zijn, denken we. Maar we vergissen ons deerlijk. Dit park heeft toch weer iets unieks. Dit was eens het land van Butch Cassidy, The Sundance Kid en de wild bunch.

 

Is ze haar leesbril soms vergeten???

 

Je raadt het al, deze klomp heet de castle rock.

 

Ondanks dat het al oktober is zijn niet alle bloemen hier uitgebloeid.

 

Na een scenic drive door het park lopen we de pioneers trail. Anderhalve mijl de capitol gorge in en weer terug. De pioniers van het wilde westen hebben hier hun sporen achtergelaten op de bergwand. Wat staat daar te lezen...

 

Dit staat dus op de rotsen gegraveerd. Je eigen naam erbij zetten kan ook, maar je riskeert dan wel een boete van USD250.

 

Op de terugweg naar de Days Inn kijken we vooruit. De weg lijkt eindeloos, het landschap is zo overweldigend dat het eigenlijk niet in een beeld te vangen is. We proberen het toch.

Klik hier voor het vervolg, Moab & Arches

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
03-06-2020