26 Maart: Cape Winelands

Een van de oudste wine estates in deze regio is Babylonstoren. Het is een prachtig complex met veel Cape Dutch gebouwen. Er is een grote tuin waarin ze groenten, fruit en kruiden verbouwen. Het hoofdgebouw ligt nu nog wat in de schaduw.

 

Het chique restaurant heet Babel. We willen hier graag lunchen, maar zijn helaas twee maanden te laat met reserveren.

 

Vandaag is het wat dreigend weer. Regenwolken botsen tegen de Simonsberg op als wij door de tuinen van Babylonstoren lopen.

 

Ze zijn nogal verzot op pompoenen hier. Het is laat in het seizoen, maar er hangen er nog volop.

 

Er loopt ook nogal wat pluimvee rond. O.a. deze mooie plymouth rock haan is die trots rondstruint.

 

Er staat zegge en schrijven één cactus in bloei.

 

Tegen half twaalf gaan we weer terug naar de lodge. We hadden er op gerekend om bij Babylonstoren te lunchen en gaan nu op zoek naar een alternatief. Dat wordt het inmiddels ter ziele gegane Cuvee restaurant op het wine estate Simonsig.Drie jaar terug hebben we hier eerder gedineerd. We beginnen met een glaasje Kaapse vonkelwijn voor we aan de chardonnay gaan.

 

De chardonnay past goed bij de "line fish" van vandaag. We hebben geen idee wat het is, maar hij smaakt heerlijk en wordt ook feestelijk opgediend.

 

Na de lunch gaan we terug naar Hoopenburg om nog even een uiltje te knappen voordat we de koffers gaan pakken om de terugreis naar Nederland te maken. Geen haast, het vliegtuig vertrekt pas na middernacht...

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 25-07-2023