19 Oktober: Kosi Mouth

De monding van Kosi Bay heet Kosi Mouth. Je kan er alleen met permit komen en hebt een 4x4 nodig. Er worden maximaal twintig permits per dag uitgegeven.

Vlak achter de kust ligt een lagune die bij eb bijna geheel droogvalt. We zoeken een schaduwrijk plekje op om het wassende water te aanschouwen.

 

Het waait hard en dus zit een strandwandeling er helaas niet in. Je wordt zowat gezandstraald als je op het strand loopt. Dan maar weer snel terug naar ons plekje in de luwte.

 

Na vier uur luieren karren we weer terug richting de poort. We stoppen nog een uurtje bij de "fishtraps" in de lagune en bespieden de locals.

 

Dit is nu zo'n fishtrap. De vissen worden hierin gelokt en kunnen dan bijna niet eruit zwemmen. Als de trap vol zit dan worden de arme vissen aan de speer geregen.

 

Dat niet iedereen op de oorspronkelijke manier vist moge duidelijk zijn. Zijn vangst zit verscholen achter het bosje en bestaat uit vijf grote mullen.

 

Tot slot rijden we naar het viewpoint bovenop een duin. Het uitzicht over de lagune met zijn fishtraps is genieten.

 

Op de terugweg naar de lodge rijden we nog even naar Emanguzi om boodschappen te doen. Gisteren waren er al een paar vrachtwagens gecrashed en blokkeerden de weg. De dorpsjeugd heeft er lol in om het verkeer te regelen.  

 

Het is een chaos van jewelste en maar weer goed dat we de 4x4 hebben om er langs te komen.

 

Na de boodschappen rijden we door naar de Kosi Moon lodge. Het is onze laatste avond daar. Dit keert kookt Viv en dat betekent dat we op tijd eten. Met Ray is dat wel anders...

Toch liggen we er al om half tien weer in.

Klik hier voor het vervolg, Ponta do Ouro

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-06-2020