15 Oktober: het begin

Patries staat stipt om tien uur voor de deur en levert ons een uur later af bij Schiphol. Daar komen we Eduard en Natasja tegen die samen met ons de heenweg naar Johannesburg vliegen. Eind van de middag landen we met Afriqiah Airways op Tripoli International Airport, waar de grote roerganger ons "toegrijnst" vanuit de rumoerige en chaotische vertrekhal.

 

16 Oktober: Pongola

Om vier uur in de ochtend komen we in Johannesburg aan. Er is wat misgegaan met de reservering bij Europcar, maar een uur na aankomst kunnen we dan toch op weg met onze Daihatsu Terios 4x4.

De bestemming van vandaag is Pongola. Het Koppie Alleen Guesthouse ligt vlak buiten het dorp op zo'n vierhonderdvijftig kilometer vanaf de luchthaven. Door de schier eindeloze rij wegopbrekingen doen we er langer over dan gedacht.

De tuin blijkt op de foto goed overeen te komen met de werkelijkheid. Mar ziet dat het goed is...

 

Vreemd genoeg is het niet al te warm hier. Zo aan de tropische planten te zien een uitzondering.

 

Heel vroeg die avond liggen we in bed, doodop.

 

17 Oktober: Kosi Bay

De volgende ochtend staat er een reuzenontbijt voor ons klaar, genoeg voor vier tot vijf man. Prima te eten en zoveel dat we de lunch vandaag kunnen overslaan. Volgens de Tom-Tom is het vier uur rijden naar de Kosi Moon Lodge. Het blijken er slechts tweeënhalf te zijn.

De lodge ligt in de werelderfgoed biosfeer van Kosi Bay die bestaat uit vier binnenmeren, delta en duinlandschap. We worden hartelijk ontvangen en lopen, vergezelt door buurman Sam, naar Lake drie. Sam gooit direct zijn hengeltje uit.

 

Vis vangen ho maar...

 

We vlijen ons neer in het gras en mijmeren weg bij dit uitzicht.

 

Daarna lopen we weer terug naar de lodge. We hebben trek gekregen, maar het zal nog even duren eer het eten op tafel staat. Dus wordt het wachten aan de rand van het zwembadje.

Klik hier voor het vervolg, Tembe Elephant Park

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-06-2020