5 Oktober: Belo sur Tsiribihina

Er zit weinig anders op dan alles maar over ons heen te laten komen. We maken er het beste van en verkennen het stadje. Dit weekend is er wat te doen op het kerkterrein en er wordt kennelijk hoog bezoek verwacht.

 

De rijst is hier erg in trek, ook bij de wespen.

 

Een aantal vrouwen dragen gezichtsmaskers om hun gezicht te beschermen tegen de zon.

 

Er is zelfs een bioscoop in het dorp! Niet iedereen heeft geld voor een kaartje...

 

's-Avonds gaan we eten bij restaurant Karibo. Dit wordt onze restauranttip van de week! De gegrilde langoestestaarten met een bisque van kleine garnaaltjes mag er zijn. Het dorp kan zo klein niet zijn hier of er is wel ergens een Fransoos die een vinger in de restaurantpap heeft.

 

6 Oktober: (nog altijd) Belo sur Tsiribihina

Na het ontbijt maken we wat foto's vanaf het dakterras. Er is van alles te beleven hier.

 

Eindelijk komt in de ochtend het verlossende woord van de verhuurder. We krijgen een auto met chauffeur voor de rest van onze trip. Een half uur later staat hij voor de deur. Meet "Angelo".

 

Even later stappen we in en gaan de vier uur durende martelgang tegemoet die ze de weg naar Bekopaka noemen. Hier mag je blij zijn als je 25 per uur haalt gemiddeld. Angelo blijkt een uitstekende chauffeur en eigenlijk zijn we blij dat hij rijdt. En al hotsend en botsend ziet hij ook nog van alles. Deze kameleon bijvoorbeeld.

 

En deze ongeveer één meter lange slang die ons pad kruist. Er zijn geen giftige slangen op Madagaskar, dus durft Peet er wel uit om een foto te nemen voor de slang in de bosjes verdwijnt.

 

Halverwege stoppen we in een dorpje waar we een bezienswaardigheid zijn. We delen wat koekjes uit aan deze kinderen die tegelijk nieuwsgierig en verlegen zijn. De dames bedekken de borsten...

 

Na krap vier uur moeten we alleen nog de Tsiribihina rivier oversteken met een "Bac". We zijn de enigen en hebben ruimte genoeg.

 

De overtocht duurt amper vijf minuten en we gaan de helling op richting Bekopaka.

 

Angelo heeft voor ons een kamer in de Orchidée du Bemaraha gereserveerd en dat is nog maar twee kilometer hobbelen. Ook al een culi heaven en met een zwembad erbij!! We zijn dik tevreden!

En wat zal morgen ons weer brengen????

Klik hier voor het vervolg, Tsingy

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
16-01-2021