23 November: klein (nachtelijk) wild

Na de laatste keer naar de claylick in de vroege ochtend en de onvermijdelijke douchebeurt erna moeten we helaas afscheid nemen van TRC. We pakken de spullen bij elkaar en stappen in de boot op weg terug naar Refugio Amazonas.

 

In de Refugio voelen we ons deze keer wat verloren. De rust en de relaxte atmosfeer van TRC kom je hier niet tegen. Dit is meer voor groepen die twee-drie dagen jungle "doen". We trekken ons daarom maar terug op onze kamer. Vanuit de kamer horen we het geritsel van "gewone" ameivas.

 

In de avond, voor het diner, gaan we onder de bezielende leiding van Jhin op zoek naar nachtdieren. Wat blijkt, het barst ervan! Allemaal klein vliegend en kruipend spul, vlinders,

 

boomkikkers,

 

cicades die het geluid van een zaagmachine nadoen

 

en deze caligo.

 

Snel even opfrissen en aan tafel! En ja, af en toe heb je ook ongenode gasten. Vooral Peet heeft daar "last" van. Eentje die in z'n sla viel, een ara die een broodje van zijn bord jatte, een wesp die in de jam verstopt zat en hem in zijn lip stak en last bot not least deze tien cm lange engerd die hem wilde helpen met de restanten van zijn toetje...

 

Na twee pisco sours op deze laatste jungleavond vallen we als een blok neer. We mogen uitslapen, het ontbijt is pas om zes uur!

Vanuit de lodge varen we naar Infierno waar het busje op ons staat te wachten. We zijn niet alleen, er is ook nog een groep van vijftien luidruchtige Duitsers. In Infierno is een klein winkeltje met versnaperingen. Jhin koopt nog wat lekkers voor onderweg.

 

En dan hop de bus in naar Puerto Maldonado. Jammer, het zit er op. Het was GEWELDIG!!!

Klik hier voor het vervolg, Ollantaytambo

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
20-11-2023