3 Februari: Foz do Iguaçu

Nu we de Argentijnse kant van het verhaal hebben gezien is vandaag de Braziliaanse kant van de watervallen aan de beurt. De tegenhanger van Puerto Iguazú in Argentinië heet Foz do Iguaçu in Brazilië. De bus vertrekt eveneens van het busstation hondervijftig meter verderop. Maar, de reis is niet hetzelfde...

De guide geeft slechte voorlichting, dus weten we niet dat ons twee uur pendelen boven het hoofd hangt. Eerst een bus naar de grens, paspoorten laten stempelen, dan weer de bus in naar Foz do Iguaçu. Dit is een grote stad van 300.000 inwoners en de bus kachelt langzaam naar het centrum. Daar weer een andere bus, die dezelfde weg weer de stad uit hobbelt. Onderweg stoppen de bussen veelvuldig om meer mensen mee te nemen. En ook dit zijn weer bussen waarin het alleen uit te houden is als we hard rijden met de ramen open.

Vandaag is het 37 °C, dus dat werkt ook niet bevorderlijk. Na twee uur komen we in het park en wat blijkt, er staat een rij tot aan Tokio te wachten op de parkbus, die er ook weer een twintig minuten over doet om bij de trail te komen die naar de watervallen leidt. Nog net voor de middag staan we oog in oog met de watervallen, nu van een geheel andere kant.

 

Het ziet er ook hier geweldig uit. Vele bootjes liggen op de loer voor een rondje van vijfentwintig seconden vlak onder de waterval. Voor een fiks bedrag wordt je kleddernat. Dichterbij dan dit kom je niet.

 

Het pad is vrij smal en er zijn ook hier weer hordes mensen die soms zelfs in bikini het pad afsloffen. Je kunt de Argentijnse overkant goed zien. In Argentinië beleef je de watervallen meer, hier kun je de omvang van de som der delen beter zien.

 

Wie echt dicht bij de watervallen komen zijn de talrijke gieren...

 

Uiteindelijk mondt het pad uit in een loopbrug waarop je fantastisch drijfnat kunt worden in luttele seconden door de dikke nevel...

 

Na de loopbrug voert het pad verder tot dichtbij de waterval.

 

Met een lift waarin we fijn met een man of vijftien tegen elkaar aanplakken kun je op een platform hoog boven de waterval komen.

 

Daar komt, we vervallen in herhaling, de regenboog weer de hoek om kijken...

 

We nemen nog een laatste plaatje ten afscheid van de waterval en gaan aan de terugtocht naar Argentinië beginnen.

 

Nu geen gezweet meer, deze keer pakken we een aircon taxi tot aan de grens. Tijdwinst, anderhalf uur!!! De bus voor de laatste kilometers is door een vergissing nog gratis ook. De airco in de kamer staat gelukkig op de hoogste stand.

Klik hier voor het vervolg, vamos a la playa

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020