16 & 17 November: Lima

Het ontbijt in het hostal is goed te noemen. Verse broodjes, eigengemaakte jam, fruitsalade, vers geperst vruchtensapje en als je er zin in hebt thee met cocabladeren. Tast toe.

 

Vandaag zijn we aan het onthaasten en acclimatiseren. We lopen rond in de wijk, drinken wat op een terrasje en kijken mensen. In de Avenida Larco komen we twee mimespelers tegen.

 

Je kunt hier echt overal je schoenen laten poetsen. Niet alleen op straat en in het park, er zijn zelfs schoenpoetswinkels.

 

Een van de trekpleisters is de "Handicrafts Avenida". Vooral veel (alpaca)wol, zilver en beeldjes. Ze zijn hier behoorlijk katholiek en de kerst is al in aantocht. Genoeg rommel om een kerk in te richten...

 

De volgende dag gaan we naar het historische koloniale centrum. In zo'n beetje heel Perú heet HET plein in HET centrum het Plaza de Armas. Lima niet uitgezonderd. En wat tref je daar zoal aan? Kathedralen, stadhuizen en paleizen.

 

Achter de Plaza de Armas loopt de rivier de Rimac. Diverse Peruanen hebben ons gewaarschuwd om daar niet naar toe te gaan vanwege de criminaliteit. Braaf als we zijn blijven we op een afstand en nemen deze foto van de wijk achter de Rimac.

Klik hier voor het vervolg, meer Lima

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020