1 December: naar Arequipa

Het lukte ons niet meer om gisterenavond nog vliegtickets naar Arequipa te regelen. Vandaag proberen we van alles via internet en gaan vervolgens naar het kantoor van LAN. We kunnen wel weg vandaag, maar dan via een omweg en voor de dubbele prijs. Morgen kan het wel, dus maken we ons op om nog een nacht te blijven in de vallei.

Cusco hebben we wel gezien en we besluiten om buiten de stad onderkomen te gaan zoeken. Het wordt de Ninos Hacienda in Huasao, een half uur rijden vanaf Cusco. Dit blijkt een gouden greep. Als we er aankomen is het een klein beetje fris en wordt direct de open haard voor ons aangestoken.

 

We zijn de enige gasten en dat vinden we echt niet erg. We komen hier helemaal bij de mensen, worden erg verwend met aandacht en lekker eten. Er staat een gigantische stereo waar loungemuziek uitkomt die bijna over het hele terrein hoorbaar is. We steken hier een eigen (USB) stickje voor en relaxen bij wat wij graag horen.

Het diner was perfect, heerlijke zalmforel en het ontbijt de volgende dag was ook super. Lekker buiten in het ochtendzonnetje. Dit is ons uitzicht en de foto eronder de ontbijttafels. €70 inclusief lunch, thee met eigengemaakte chocoladecake, driegangen diner met wijn en ontbijt, dus als je ooit in de buurt komt...

 

Ook hier vliegen kolibries rond. Deze is mooier van kleur dan de vorige in Machu Picchu.

 

2 December: Arequipa

Klokslag tien staat de taxi voor de poort. Na twee korte vluchten achter elkaar komen we eind van de middag in Arequipa aan.
We haasten ons naar de Plaza de Armas om nog iets van deze stad te kunnen zien. Onze vlucht van 4 december naar Arica is inmiddels gecancelled en verschoven naar een dag eerder. Morgen moeten we helaas Arequipa alweer verlaten.

 

De stad is al volop in kerstsfeer. Wij hebben zelf nog helemaal geen kerstgevoel met deze warmte.
Arequipa ligt op "slechts" 2200 meter, dat scheelt alweer een paar graden met Cusco. Hier is het 22-23 °C.

 

Dit is een stad met een hoog Spaans koloniaal gehalte, getuige bv. deze kleurrijke patio.

 

Over het diner in Arequipa valt niets goeds te melden. Over het hotel, Posada el Castillo, daarentegen wel. De eigenaar is een Hollander en dat is te zien aan de degelijkheid van o.a. de badkamer. Het ziet er allemaal even comfortabel en luxe uit. We wanen ons in Europa. De volgende ochtend kunnen we vanaf ons balkon nog deze Andes toppen vastleggen. Half tien staat de taxi voor de deur.

Klik hier voor het vervolg, Arica

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020