15 November: Msambweni

Alles loopt hier naadloos in elkaar over. Van ontbijt kabbel je naar lunch en vandaar naar borrel om te eindigen met diner. Tussen de bedrijven door is het rondhangen in het zwembad, (veel) drinken, op het strand liggen, de zee in en meer van dit soort activiteiten.

Het eten is hier super en er mag wat ons betreft best een Michelin ster aan Msambweni Beach House worden toegekend. Het ene gerecht is nog spannender dan het andere. Veel superverse vis gevangen door één van de andere gasten op de oceaan. Carpaccio van kingfish in limoen/gember saus of krab met huisgemaakte Belgische mayonaise, noem maar op.

De bediening doet er alles aan om het je naar de zin te maken en we worden in de watten gelegd door het hele team. Elke maaltijd kan je nuttigen waar je wil. Naast je zwembad, op het strand, met anderen in het masterhouse, zeg het maar. Ook genieten we van de massage op het strand. Je raakt er snel aan gewend, we maken weinig foto's meer. Hieronder toch een paar in en rond onze villa.

 

Wat foto's van het masterhouse.

 

16 November: Msambweni

Vandaag gaan we (eindelijk) weer eens iets ondernemen, een "village walk". Achter Msambweni Beach House is een langgerekt dorp en het schijnt een must te zijn om te zien hoe de mensen daar leven en wat de band is met de lodge. We vertrekken om half vijf 's-middags en het is nog altijd bloedverziekend heet. Veel armoe en veel, heel veel kinderen die nu vrij hebben van school.

 

Een van de dorpsoudsten wil met de gids en (zweet)Peet op de foto.

 

De vrouwen willen liever niet op de foto. Eentje heeft te laat door dat we van een afstand een kiekje maken.

 

We nemen nog een laatste foto van een groepje kinderen en komen na bijna twee uur terug in de lodge. Nu snel wat droogs aan en opfrissen voor de borrel...

Klik hier voor het vervolg, nog meer Msambweni

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020