31 Oktober: naar Nairobi

De reis verloopt gladjes. Geen file naar Amsterdam, de vlucht naar Nairobi vertrekt op tijd, we komen redelijk snel door de paspoortcontrole/douane, de koffers rollen na een minuut of tien van de band en in de aankomsthal staat Chris van Hotel Troy op ons te wachten.

Het is een half uurtje naar het vrijwel verlaten hotel. De keuken is al dicht als we aankomen en daarom nemen we maar een lokaal Tusker biertje. Het hotel is een beetje run-down, de kamer is mwahh, maar het bed is breed en comfortabel.

 

1 November: Masai Mara

Wij staan ruim op tijd klaar voor vertrek naar Wilson domestic airport. Chris, die ons zou brengen, is echter in geen velden of wegen te bekennen. De dienstdoende receptionist lacht wat en belt dan maar een taxi voor ons. Die is er na enige tijd en ons relaxte schema ligt aan diggelen. Hop de taxi in en gaan naar de airport! We zijn laat en eenmaal in de buurt van de airport weet de chauffeur de weg niet meer. We komen iets te laat bij de balie van Safarilink maar daar wordt geen probleem van gemaakt. We geven de bagage af en zien buiten een flink aantal chaotisch geparkeerde vliegtuigjes staan. Eentje daarvan moet de onze zijn.

 

Een half uurtje later zitten we achter de twee piloten in de Cessna Caravan. Klaar voor vertrek...

 

Even wachten voor het opstijgen, er komt een heli voorbij.

 

We zien al snel Nairobi onder ons voorbij trekken.

 

De vlucht duurt vijfenveertig minuten en is af en toe net zo hobbelig als in een terreinauto over zandpaden. Beneden ons slingert de Mara rivier.

 

De safari auto's staan al te wachten op de gasten.

 

Wij moeten nog een minuut of tien verder vliegen. Dan zien we de landingsstrip van de Mara Serena Lodge naderen.

 

We zijn er. Mar ziet groen van de vlucht en stapt enigszins wankel uit het vliegtuigje.

 

Na twee kilometer hobbelen in de land cruiser met Andrew, onze chauffeur/gids, komen we bij het hotel. Het hotel ligt op een "koppie", een heuvel, aan de Mara rivier. En wow, wat een uitzicht!!!!

 

De kamers zijn in eco kleuren uitgevoerd en passen mooi in de omgeving, althans als het niet geregend heeft. Voor onze komst heeft het flink geregend en alles is heerlijk groen...

 

Het krioelt van het leven op en rond de lodge. Bijvoorbeeld deze mooie meneer die graag met zijn kleurenpracht indruk op de vrouwtjes wil maken.

 

We genieten van de omgeving en de lunch. Pas om vier uur is onze eerste game-drive.

Klik hier voor het vervolg, Masai Mara

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020