3 Februari: Tarrafal

Even over tien uur in de ochtend rijdt de taxi voor. Het is ongeveer drie kwartier rijden vanuit de Pousada Vassora naar het kustplaatsje Tarrafal. We hebben voor twee nachten bij hotel Vista Mar de Romeo suite gereserveerd.

De suite blijkt vooralsnog geen tegenvaller te zijn. Een aparte zitkamer met hoekbank, fauteuil en tv. In de slaapkamer hangt nog een tv.
Vista Mar ligt pal aan het strand en heeft inderdaad vanaf het balkonnetje, zeezicht.

Er zijn twee strandjes hier, een kleine en een iets grotere. De kleinste ligt voor onze deur.

 

Zo stil als het kleine strand is, zoveel reuring is er op het grote strand. De vissersvloot is net gearriveerd en iedereen stroomt toe.

 

De vis wordt direct verwerkt. Deze mevrouw knipt de vinnen van de vissen af.

 

De verse vis spartelt op de bodem van de bootjes. Dus moet je je diep bukken om ze te pakken...

 

Niet iedereen bemoeit zich met de vis. Er komt een belangrijk telefoongesprek binnen.

 

Een kaartje leggen of wat haakwerk doen op het strand, ach het kan hier allemaal.

 

We lopen nog wat rond in het stadje. Hier en daar zien we mooie muurschilderingen zoals deze met daarop de tekst: "neem mijn armen om de wereld te omarmen".

 

Na de lunch halen we strandlakens bij het hotel en zoeken een plekje op het grote strand. Het weer is er zeker naar, het is rond de zevenentwintig graden. We doen het verder rustig aan deze middag, veel te warm om je druk te maken.

's Avonds eten we een lekkere pizza op de gezellige patio van restaurant Alta Mira. De foto hieronder hebben we van internet geplukt.

 

4 Februari: Tarrafal

Veel is er niet te doen in Tarrafal. We gaan wat boodschappen doen en hangen daarna een uurtje op een bankje op het centrale plein om mensen te kijken.

Na een poosje komt er een man op ons af en stelt zich voor als Patrice. Hij heeft een auto vertelt hij en daarmee wil hij graag toeristen vervoeren om wat geld te verdienen. Aangezien wij morgen naar Praia willen, komt dat ons goed uit. Voor een rit van ruim anderhalf uur naar Praia rekent hij veertig euro, een zeer redelijk bedrag. Hij komt betrouwbaar over en daarom spreken we af dat hij ons de volgende dag om elf uur komt ophalen.

We gaan lunchen in Sol e Luna op het strand en liggen daarna een gedeelte van de middag op het grote strand.

Omdat het ons gisteren prima is bevallen gaan we 's avonds weer eten op de binnenplaats van Alto Mira.

Klik hier voor het vervolg, naar Praia

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 14-07-2023