29 Januari: Lissabon

Nog een tweede dag in Lissabon doorbrengen is ook zeker geen straf. We lopen wat af en komen onderweg authentieke winkeltjes tegen zoals een kaarsenwinkel en een piepkleine handschoenenwinkel.

 

Op veel plekken in de stad is het trottoir gelegd in een soort mozaïek. Soms op het psychedelische af. Lissabon is er trots op, we komen zelfs onderweg een monument tegen voor de "stratenmakers".

 

We hopen dat ze dit fraaie pand binnenkort gaan opknappen.

 

Eind van de middag gaan we een wijntje drinken op een terras tegenover de Mercado de Ribeira. In het parkje voor ons staan een flink aantal joelende jongeren met aan elkaar geknoopte jassen onder een boom. Daar blijkt een kat in te zitten die niet van plan is naar beneden te komen. De jongeren maken voor de kat veel te veel reuring.

Ook de toegesnelde brandweer, zeven man sterk en twee auto's, heeft er geen benul van hoe ze dit moeten aanpakken. Een hilarisch schouwspel. We kijken er een half uur naar en zijn ervan overtuigd dat de kat er vanavond zelf wel uit komt als iedereen weg is.

 

We lopen verder naar de Taag en zien vanaf de kade de veerpont aankomen.

 

We zijn niet de enigen aan de kade. Deze Angolees (?) vind het klaarblijkelijk ook een mooi uitzicht.

 

Na een pizza in het hotel gaan we naar het vliegveld. We troggelen een upgrade af bij TAP en dat betekent meer beenruimte en beter eten. Vol goede moed stappen we in het vliegtuig. En jawel, hij vertrekt op tijd, zelfs iets voor schema.

Klik hier voor het vervolg, Sal

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 28-05-2023