30 Januari: Caïro - Gizeh

Tegen het eind van de middag komen we aan in Gizeh.
Gizeh is een voorstad van Caïro en wereldberoemd door de aanwezigheid van één van de zeven wereldwonderen, de piramides van Gizeh.

Wij hebben een hotel geboekt aan de voet van de piramides, het Mamlouk Pyramids hotel. Zoals vrijwel alle hotels in deze buurt heeft dit hotel een dakterras met zicht op het wereldwonder. Het Mamlouk is wat hoger dan de andere hotels en heeft dan ook een verbluffend uitzicht op de Sfinx en de piramides.

 

Het weer is, ondanks een behoorlijk windje, nog steeds aangenaam. We nuttigen een vette pizza op het dakterras. Helaas geen biertje erbij, dit hotel is alcoholvrij.
Langzaam zien we de zon verder weg zakken en we vergapen ons aan het steeds veranderende uitzicht.

 

Naarmate de zon ondergaat wordt het panorama steeds indrukwekkender.

 

We hebben het onderhand erg koud gekregen en gaan terug naar onze kamer. De lift is één en al kitsch van binnen en van deze fabrikant hebben we nog nooit gehoord. De spelfouten doen niet veel goeds vermoeden...

 

Eenmaal beneden is het een lawaai van belang. Dat komt uit de kamer naast ons. Er blijkt een gezin met drie kinderen te zitten. De kinderen rennen krijsend en stampend door de kamer en als we de vader vragen om wat meer rekening te houden met de buren haalt hij zijn schouders op. Van arren moede gaan we naar de receptie en vragen en krijgen een andere kamer.

Het is inmiddels een uur of acht en het beste is er bij ons wel af na het vroege opstaan en alle indrukken. We denken er hard over na om maar naar bed te gaan.
Peet herinnert zich ineens een probleem dat we in het resort hebben, nl. het internet daar wordt geblokkeerd door onze website/email provider. We kunnen daar geen mail bekijken of versturen. In Cairo nergens last van daar gaat het wel.
Maar wacht, zou er nog wat in de spam zitten? Toch maar even kijken en ja hoor, what the f*&^%k!!! Een berichtje van Flyegypt, de vliegmaatschappij waarmee we morgen terug vliegen naar Hurghada: onze vlucht is geannuleerd. De keuze is geld terug of over een week (!) terug vliegen. Zoek het dus verder zelf maar uit. 😡  😡  😡

We zijn direct klaarwakker en zoeken en vinden razendsnel een nieuw ticket bij Air Cairo. Gelukkig kunnen we met hen morgen vliegen.
We slaken een zucht van verlichting, door het oog van de naald. Je zal toch niet in je spam kijken en vrolijk naar het vliegveld zijn gegaan...  

Klik hier voor het vervolg, de piramides en Sfinx van Gizeh

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 06-02-2023