13 Maart: de lange weg terug

Er is een tijd van komen... Met de koffers zeulen we over de loopbrug richting auto. Ineens loopt er één meter lange Cubaanse rotsleguaan in de verte voorbij. Zulke grote kom je niet vaak tegen. Op blote voeten sluipt uw fotograaf naar het monster toe...

 

Dat was een fijne uitsmijter. We stappen in de auto en rijden dezelfde weg terug als we zijn gekomen, richting Pinar del Rio. Op de terugweg valt het aantal overstekende krabben reuze mee. Na tweeëneenhalf uur rijden zijn we alweer in Pinar del Rio, waar de autopista naar Havana begint.

Op weg naar de autopista komen we dit merkwaardige, Aziatisch aandoende, gebouw tegen.

 

Tijd voor de lunch, dus op zoek naar een peso-pizza in Pinar del Rio. We vinden een hele goede, maar zijn na de pizza's nog steeds niet door onze omgerekend zevenhalve euro aan peso's heen. En daar zijn we al drie weken mee bezig!

Het plan was oorspronkelijk om naar hotel Moka in las Terrazas te gaan. Las Terrazas is een park waar men in de zestiger jaren is begonnen met herplanten van bomen etc. Dit project is zo succesvol dat het nu wereld biosfeer reservaat is. De prijzen van hotal Moka liegen er niet om, dus zoeken we een goede casa in Soroa zelf, twintig kilometer er vandaan. We vinden een casa bij een tuinliefhebster.

 

Haar echtgenoot interesseert zich meer voor auto's en laat trots deze Amerikaanse legerjeep uit 1951 zien.

 

In de middag bezoeken we las Terrazas. Bij de mirador staan deze aparte rode bomen.

 

Er zijn in het park ook heilzame baden. We rijden er op eentje af. De omgeving wordt een beetje spookachtig hier.

 

Verder valt het park een beetje tegen. Na twee uur houden we het voor gezien. We besluiten de dag met weer zo'n fantastisch diner op het terras voor onze casa.

 

14 Maart: Varadero

Vanaf Soroa is het ruim tweehonderd kilometer naar ons einddoel, Varadero. Varadero is een strook strand van ruim dertig kilometer met het ene na het andere "todo incluido" resort. Niet echt iets voor ons, maar ja, ons vliegtuig vertrekt vanaf de luchthaven van Varadero terug naar Amsterdam.

We vinden het bescheiden los Delfines resort waar je de keuze hebt tussen B&B en all-inclusive. We nemen B&B, maar moeten toch een polsbandje om...

Over Varadero zelf valt weinig te melden, we brengen de resterende tijd door op het mooie witte strand.

 

15 Maart: naar huis

Onze vlucht vertrekt keurig op tijd. Met een beetje weemoed nemen we nog een laatste foto van Havana.

 

Dat was Cuba, het is ons uitstekend bevallen!

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020