21 Januari: Otjiwarongo

We komen langzaam in de buurt van het Etosha park. De eerste etappe vanaf Windhoek is naar Otjiwarongo. Daar hebben we gisteren twee overnachtingen geboekt in het Hadassa guesthouse. We worden verwelkomt door de eigenaar Pascal, een Franse expat. Hij is erg aardig en spreekt, zoals de meeste Fransen, Engels net als inspecteur Clouseau.

Hadassa is een erg mooie B&B. De kamers zijn ruim en gezellig ingericht. De tuinen zijn prachtig. Wij vertoeven twee dagen in kamer 15.

 

Het is vrij warm in Otjiwarongo en we gaan de stad dan ook maar verkennen met de auto. Het is zondag en dat betekent dat de lokale bevolking overal rondhangt. Onderhand moeten we weer eens geld gaan pinnen. De eerst pinautomaat heeft een maximum van €150. Dan maar weer verder tot we er eentje vinden die maar liefst €250 oftewel 5000 Namibische dollars geeft.

Iets verderop zien we een uitnodigend terras. Het Etemba beerhouse heeft Hansa bier op de tap. Een pul van een halve liter ijskoud bier kost hier €1,25. Lekker met deze warmte!

s Avonds dineren we bij de overburen van Out of Africa.

22 Januari: Otjiwarongo

Peet is jarig vandaag en mag het zeggen. Waarom geen relaxed dagje vandaag? Eerst naar het kleine fashion museum. Daar zijn we in een kwartier mee klaar. Leuk om te hebben bezocht.

 

Wie denkt dat hair extensions uit Europa komen heeft het mis, dat dragen ze hier al eeuwen.

 

Dit amulet heeft o.m. de kracht om te voorkomen dat mensen ruzie met je maken. Geef mij er maar zo eentje dan.

 

Na het museum gaan we in de tuin van een andere lodge echte koffie met een taartpunt nuttigen. 

 

De middag is voor een bezoek aan de krokodillen boerderij waar de dieren worden gefokt voor het vlees en hun leer. Het blijkt toch ondanks dat een erg leuk uitje te zijn. Een gids vertelt ons van alles over het fokprogramma. Onder andere dat de schaal van de eieren uit twee lagen bestaat. Jaja.

 

Krokodillen hebben vaak hun mond open staan. Niet om aan te vallen maar om af te koelen via de tong. De meest echter koelen af in het water.

 

Het is voedertijd bij de baby krokodillen. Nou ja, baby's...deze zijn een tot twee jaar oud. Ze zijn ongeveer een halve meter lang.

 

Het is een spectaculair gezicht om ze zo gretig op het voer af te zien gaan.

 

We worden door de gids geattendeerd op de aanwezigheid van een lappenkameleon in de babybak. Ook een van de baby's ziet de kameleon die waarschijnlijk uit een boom is gevallen en in de bak is beland.

 

De krokodil is retenieuwsgierig of de kameleon ook eetbaar is...

 

Uiteindelijk durft hij het toch niet aan om in de aanval te gaan. De lappenkameleon loopt weg en dan zien we dat er nog een exemplaar in de bak staat. Die doet net alsof hij er niet is.

 

Tot slot van de rondleiding kunnen we de krokodillen vanaf een plateau bekijken. Dat levert geen nieuwe krokodillenfoto's.

De krokodillenvijver wordt omzoomd door bomen waar koereigers hun nesten hebben gemaakt, kennelijk niet bang voor de hapgrage beesten beneden hen.

 

Na de tour gaan we lunchen. We slaan de krokodillensteaks en -burgers maar over. We hebben genoeg aan een gewoon broodje. Na de lunch is het de hoogste tijd om in en aan het zwembad te bekomen van de opgedane indrukken.

Klik hier voor het vervolg, Grootfontein

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 23-01-2024