1 Februari: nog altijd Windhoek

De bedoeling van vandaag is om te bewegen, te genieten en bij te komen van de stress van de afgelopen dagen die de perikelen met de huurauto hebben teweeggebracht. Wat het laatste betreft, dat lukt helaas niet helemaal. Gisteren is ons toegezegd dat we dezelfde dag nog een zogeheten crossborder letter toegestuurd zouden krijgen. Niet dus en daarom bellen we Reginald maar weer op. Die heeft uiteraard eerst toestemming nodig van zijn supervisor.

We wachten niet verder af en gaan bewegen. De temperatuur die in de vroege ochtend zo aangenaam was loopt alweer op. Er is een wandeling naar een farm beneden aan de bult waarop we zitten. Het pad loopt zeer steil naar beneden over een rotspaadje. Eenmaal beneden is er een soort kleine vallei.

 

Vanuit de vallei kunnen we ons huisje zien op de top.

 

Ingezoomd is het wat beter te zien.

 

De farm is niet meer in bedrijf en dus lopen we verder. We komen bij een andere farm aan waar wat mensen buiten staan. Op de vraag of we via een andere weg terug kunnen is het antwoord dat het wel kan maar dat het niet eenvoudig is. Een van de mannen biedt ons een lift terug aan in zijn 4x4. Dat vinden we eigenlijk wel prima, zeker vanwege de zeer steile terugweg.

Als we bij de lodge terug zijn zit de beloofde brief in de mail. Toch even snel kijken of alles in orde is. Nee heh, de huurperiode staat op vijf dagen ipv twintig dagen. Weer bellen we op en wat blijkt, Woodford heeft gewoon maar vijf dagen geboekt in de vooronderstelling dat de Chery dan gemaakt is en dat wij, waar we ook zijn, het hele eind naar Windhoek gaan rijden om de auto's om te ruilen. No way!!! Dat laten we Raheen direct weten. Er komt geen reactie.

We proberen ons niet van de wijs te laten brengen en te gaan genieten van de mooie omgeving en de lodge. In de eetzaal hangen een aantal verbleekte zwart-wit foto's van begin negentienhonderd toen de Duitsers het hier nog voor het zeggen hadden.

 

En, zowaar ook een foto van de de Christuskirche in Windhoek uit die tijd. Daar waren we anderhalve week geleden. Zoek de verschillen.

 

Na een duik in de frisse infinity pool drinken we een lekker tapje aan de rand ervan. Het uitzicht vanaf je tafeltje is prachtig!

 

Helaas is er nog een dingetje wat de aandacht behoefd. Er blijkt een bedrag van €85 in Zuid Afrikaanse valuta te zijn afgeschreven van Peet's creditcard. Er is kleding gekocht bij Shein in Singapore. Zeker niet door ons. Dus maar een boodschap naar Shein gestuurd met de vraag om opheldering.

Aan het begin van de avond verlicht de zon de bergen aan de overkant.

 

s Avonds eten we de lekkerste biefstuk tot nu toe op deze reis en drinken onze Nederlandse "huiswijn", Kleine Zalze Syrah Vineyard selection, erbij.

 

Klik hier voor het vervolg, Hardap dam

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 03-02-2024