24 Januari: Etosha - Namutoni

We zoeven over de voorlopig laatste asfaltweg naar Etosha national park. Om half elf rijden we het park in en vrijwel direct stuiten we op een kudde olifanten.

 

En even later op vader, moeder en kleuter impala. 

 

Een half uur later zijn we in het Namutoni kamp, genoemd naar het gelijknamige fort. Dat fort dateert nog uit de tijd van de Duitse overheersing eind 19e begin 20e eeuw. Bij binnenkomst wordt dat direct duidelijk.

 

Het is niet al te druk in het kamp. Het zwembad ligt er verlaten bij en omdat de enige plek waar wifi is het restaurant is klitten de weinige bezoekers daar bijeen. Het is weer bloedheet vandaag en wij houden daarom een lange siësta in ons bush chalet met airconditioning.

Om half vijf gaan we een selfdrive doen en lopen tegen een van de weinige minpuntjes van onze huurauto aan, de airco. Die trekt het nauwelijks.

Zo spectaculair als in de ochtend wordt het echter niet. We beperken onze drive dan ook tot een uur en vinden het dan wel best. Een paar foto's van met name de omgeving, een maraboe en wat gnoes in de achtergrond.

 

Vlak bij "huis" komen we nog een dorstige mannetjes impala tegen. Wat zijn die beesten toch fraai getekend!

 

Morgenochtend vroeg gaan we een georganiseerde gamedrive doen. Die start om half zes (!) en daarom gaan we vroeg naar bed.

Klik hier voor het vervolg, Etosha - Namutoni 2

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 26-01-2024