31 Januari: Koh Lanta

De ochtend gaat rimpelloos voorbij. Aan het eind ervan komen we langzaam uit onze lethargie en gaan op zoek naar een brommertje om een tochtje te maken. Mar wil graag naar de oostkust waar "Lanta Old Town" ligt. Een uurtje later arriveren we bij het vissersdorpje. Hier is het toerisme nog niet tot in de wortels doorgedrongen en wordt het leven geleefd zoals al generaties lang het geval is. Zou hier het "best kept secret" zijn zoals de brochures je toefluisteren?

De visjes liggen te drogen op straat.

 

Aan de kant van de weg staat een tuktuk zoals ze die hier op het eiland hebben. Zeg maar een soort motor met zijspan. Ze worden door de Thai zelf eufemistisch taxi genoemd.

 

Overal op het eiland kom je posters tegen waarop je gevraagd wordt om toch maar vooral een helm te dragen. Ook deze dienders hebben zich hiervoor laten lenen.

 

Mar volgt braaf deze raad op, maar voor het grote hoofd van Peet zijn er geen passende helmen te vinden. Mar heeft wel bekijks van deze hond die haar aangaapt alsof ze een alien is...

 

Het is laag water en het dorp lijkt uitgestorven.

 

Ook de scheepswerf ligt er verlaten bij.

 

Zo'n geraamte van een boot heeft wel wat weg van het karkas van een walvis.

 

Vissen gebeurt hier voornamelijk 's-nachts. Om de netten in te kunnen halen heb je licht nodig. Zo op het droge ziet het bootje er een beetje maf uit, net een drijvende kerstboom.

 

We rijden de pier op en nemen van daar af een foto van het dorp. Je kan goed zien dat er een groot tijverschil is en omdat alle huizen op palen zijn gebouwd.

 

We hebben de brommer voor 24 uur gehuurd en dus hoeven we 's-avonds eens niet naast de deur eten. De keuze valt op SriLanta op Klong Nin beach. Daar hebben ze steak avond, import Nieuw Zeelands vlees met een glas rode wijn erbij. Het wordt de beste maaltijd op Koh Lanta tot nu toe.

 

1 Februari: Koh Lanta

Vandaag doen we weer eens niks. Nou ja, we gaan met de brommer op zoek naar een geweldig ontbijt (wat we niet vinden). Peet laat zich masseren, Mar leest haar boek uit en we houden twee ligbedden bij het zwembad bezet. Ook bereiden we ons voor op de verhuizing van morgen naar ons nieuwe onderkomen voor de komende dagen, het Lanta il Mare. Noem het maar niks...

Klik hier voor het vervolg, Koh Lanta deel 3

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
06-06-2020