26 Februari: Cafayate

We hebben nog tijd genoeg deze reis om nogmaals een bezoek aan Cafayate te brengen. Nu langs een andere weg, de RN68. Die weg rijdt lekker door, maar we nemen deze route vooral om de Quebrada de las Conchas (ravijn van de schelpen) te bezoeken.

Niet onbelangrijk is wederom straks logies te vinden. De vorige dag hebben we uitgebreid op internet gekeken, maar niets kunnen vinden. De receptie van House of Jasmines was zo vriendelijk om ook voor ons te kijken en kwam zowaar met twee mogelijkheden aan. Eentje in en eentje net buiten Cafayate die naar de kleurrijke naam Paris-Texas luistert. We zijn benieuwd.

De rit door de Quebrada is bomvol met Argentijnen die op deze zondag het er eens lekker van nemen en alle sites onderweg bezoeken, selfie-sticks in de hand. De eerste site is een rotsformatie die Garganta de Diablo heet. Keel van de duivel dus. Lijkt ons een passende naam.

 

Attractie nummer twee heet Anfiteatro. Als je deze rotsspleet binnenkomt wordt duidelijk waar de naam vandaan komt.

 

Op de foto hierboven zie je onderin een klein meisje dat zich niets van de drukte aantrekt. Stilletjes bouwt zij een Inca offerplaats na. Hij lijkt sprekend op die waar de drie mummies uit Salta lagen begraven.

 

De aarde (en de weg) zijn, daar waar het onverhard is, rood gekleurd.

 

Meestal is hij hier goed geasfalteerd en "lopen" de bochten erg lekker. Rolluh...

 

De laatste atractie waar we een foto van hebben is El Castillo. Ook bij deze is duidelijk waar de naam vandaan komt.

 

Dan naderen we Cafayate. De locatie van Paris-Texas en de weg er naar toe (twee kilometer vrijwel onbegaanbare stof- en keienweg) doet denken aan de beroemde film. Travis zou zo voorbij kunnen komen. Ligging? Perfect! Foto is geplukt van internet.

 

Over het avondeten zwijgen we maar verder...  

 

27 Februari: Catamarca

Na een karig ontbijt stappen we in de auto voor wederom driehonderdvijftig kilometer. Met ook dit keer makkelijke stukken en heel lastige. Rond Tafi del Valle is het weer een drukte van belang.

Een kwartier buiten Catamarca slaan we ons kamp op in het fantastisch mooi gelegen hotel La Aguada. We slaan Catamarca zelf maar over. In ons hotel een boekie lezen en kijken wat we morgen gaan doen heeft onze voorkeur.

Klik hier voor het vervolg, La Cumbre

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 03-07-2023