22 november: Wild Coast

Vroeg in de ochtend vertrekken we voor een lange rit naar de "wild coast". Het is een beetje miezerig weer, maar we genieten onderweg van het uitzicht in de bergen.

De wild coast strekt zich uit van de stad East London in het zuiden tot de grens met de provincie KwaZulu-Natal in het noorden.  Na Kokstad gaat de provincie Kwazulu Natal over in Eastern Cape. Het gedeelte van Eastern Cape waar we zitten was nog niet zolang geleden een van de "thuislanden" Transkei en zo noemt iedereen het hier nog steeds. Dit is het land van de Xhosa, het land waar Nelson Mandela is opgegroeid. Geen blankes meer te bekennen hier, slegs zwartjes...

Onze eerste bestemming aan de kust is Port St Johns. Dat valt helaas een beetje tegen. We hadden prachtige stranden verwacht en die zijn er maar weinig. De natuur en de cultuur zijn er wel prachtig. Zomaar wat beelden langs de kant van de weg.

 

23 november: Coffee Bay

Eén dag Port St Johns is wel genoeg en na een stevig ontbijt gaan we weer op pad. Het ontbijt overigens is vrijwel elke dag fors, maar de "bacon & eggs" komen ons nog steeds niet de neus uit.

Na een rit van tweeënhalf uur via Umtata komen we aan in Coffee Bay. Da's andere koek, de stranden zijn magnifiek, schitterend!

Niet alleen wij genieten van het strand.

 

We zijn op slag verliefd op de omgeving en besluiten om vier nachten te blijven in het fantastisch gelegen hotel Ocean View. We krijgen er geen spijt van. De kamers zijn groot en comfortabel. Voor maar vijfenzestig euro per dag voor zijn tweeën hebben we DB&B (Dinner, Bed & Breakfast).

 

24 november: Coffee Bay

Vandaag gaan we naar de "hole in the wall". Wat een schitterende natuur! En het is herlijk zwemmen daar... Het weer is hier ook niet echt verkeerd. Niet alleen erg zonnig maar ook rond de 30 °C.

 

25 november: Coffee Bay

Een ideale dag voor weer een wandeling over rotsen en kliffen naar de "matuzi cliff". Natuurlijk lopen we eerst fout en aangezien zij het beter kunnen lachen ze ons hartelijk uit als we drie meter lager over de rotsen klauteren.

 

De tocht is de moeite waard, uitgeput genieten we van dit uitzicht.

 

26 november: Coffee Bay

De laatste dag in Coffee Bay wordt een rustdag.

Klik hier voor het vervolg, de Drakensbergen

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020