16 november: St Lucia

Na twee uurtjes rijden, weer via Hluhluwe, komen we in St Lucia aan. Dat is een leuk klein plaatsje boordevol villa's en een hoofdstraat met leuke winkels. Uit de guide hebben we de Bhangazi lodge geprikt en er blijkt nog plaats te zijn. We boeken direct voor drie dagen, de "leopard room"... We slapen hier heerlijk.

 

De eigenaren van de lodge zijn Wimpie (een Zuid Afrikaanse) en Andreas (een Duitser). Het lijkt hier wel een soort omgekeerde Fawlty Towers. Andreas loopt achter alles en iedereen aan met waarschuwingen, "ordnung muss sein". Hij heeft een schitterend Engels accent, zoals alleen Duitsers/Oostenrijkers dat kunnen..."Zjoe ken park ze kar in ze gerreg over zder". Het ontbreekt er nog aan dat hij geen "hasta la vista baby" roept!

Omdat we de enige Hollandse gasten zijn (de andere vijf kamers zijn door Duitsers "bezet"), zeggen we de hele dag zachtjes tegen elkaar "don't mention the war".

 

17 november: iSimangaliso wetland park

Vandaag gaan we het park verkennen. iSimangaliso wetland park staat op de werelderfgoedlijst en is net zo groot als de provincie Utrecht. Er mogen maar honderdtwintig auto's per dag in. Wij zijn er gelukkig eentje van. We rijden eerst naar Cape Vidal, waar het mooi snorkelen is. Dan is het tijd voor een boottocht, een hippo tour. Om vier uur gaan we aan boord en het eerste wat we zien zijn deze talrijke knalgele vogels, weavers.

 

Dan wordt het wat spectaculairder, een krokodil!

 

Wat een schitterend gezicht, zo'n visarend!

 

We worden niet teleurgesteld, sterker nog, we worden getrakteerd op zonnebadende hippo families. Hippo's zijn erg gevaarlijk, de meest agressieve dieren van Afrika. Op land halen ze veertig kilometer per uur, in het water twintig. We horen van meedere mensen dat, als een nijlpaard aan land is, je nooit tussen hem en het water moet komen. Gewoon erg goed uitkijken en ze vooral niet uitdagen!

 

Dan is het tijd voor mijmeren, op de rand van de boot bij zonsondergang. Het was fantastisch!!!

 

18 november: St Lucia

De dag brengen we door met luieren op het strand.

 

En met wachten tot onze nieuwe auto wordt afgeleverd. De airco van de Nissan Almera lekt onder de stoel naast de bestuurder (en dat is hier de linker!) en daarom krijgt de bijrijder natte voeten. Andreas ziet dat het nat is daar en grijpt onmiddellijk in. "Zjoe must ask for a znieuw kar! I will foon foor zjoe". Een paar uur later komt de vervanger er aan, een Ford Focus.

Klik hier voor het vervolg, Midlands Meander

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020