12 november: Marloth Park

We rijden door de poort van lower sabie, rechtsaf richting de crocodile bridge gate". Na vijfhonderd meter wordt de weg geblokkeerd door een troep apen. Ook in de boom bungelen en spelen een aantal van die kwajongens.

 

Midden op de weg zit dit gelukkige jonge gezin....

 

Het is lente in Zuid Afrika. Even verderop komen we een moeder nijlpaard met drie schattige jonkies tegen. Ze zien er dan wel lief uit, maar zijn zo'n beetje de gevaarlijkste dieren in de bush.

 

Genietend van al die prachtige natuur rijden we het Kruger park uit op weg naar Marloth Park. Marloth Park is een "private reserve" direct aan de zuidgrens van het Kruger Park. Het is drieduizend hectare groot en de vegetatie is hetzelfde als in het Kruger Park. In het park staan een aantal luxe huizen en een aantal lodges. Wij hebben twee nachten geboekt in de Chestnut Lodge.

 

In 2000 zijn bij een overstroming van de crocodile river de hekken weggespoeld. Sinds die tijd is er ook in Marloth Park loslopend wild. Vanuit ons onderkomen hebben we zebra's, impala's, kudu's, wrattenzwijntjes en meer dan veertig soorten vogels gezien.

Op de game-drives hier legt onze gastheer Jan ons van alles uit. Wat te denken van een boom die "blankblaarwaggebeetjie" heet in het Afrikaans. Er zitten blanke bladeren aan en doornen die kan je uit je shirt kan gaan peuteren als je langs zo'n boom loopt. Je metgezellen moeten dan een een "beetje wachten" op je.

Er valt genoeg te fotograferen. Impala's, kudu's, wrattenzwijntjes, giraffen.

 

13 november: Marloth Park

Of we het een beetje naar ons zin hebben?

 

We worden schandalig verwend met game-drives, heerlijk eten, lekkere "sundowners" en heerlijke Afrikaanse wijnen. Dan is het fijn om te weten dat er een balzaal op je wacht als je misschien wat onvast ter been bent...

Klik hier voor het vervolg, Swaziland & Sodwana bay

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020