1 februari: Kaapstad

Na het bezoek aan de V&A Waterfront gaan we de Tafelberg op. Eerst een eind rijden en dan de kabelbaan in. In dit kleine bakje gaan vierenzestig mensen in no time zoeven we van 302 meter naar 1067 meter hoogte.

 

We lopen over het "vlakke" gedeelte van de berg van rechts (bergstation kabelbaan) naar links en na een uur komen we bij het Maclear's Beacon. Vanaf het Beacon kunnen we zeker vijftig kilometer ver kijken. Peet wijst onze B&B in Strand aan.

 

Mar gaat er rustig bij zitten. Ze heeft vandaag haar dag niet en is door de hitte volledig uitgeput.

 

Op de berg zijn ook hier weer dassies, lizards en groeit en bloeit er "fynbos".

 

Sommige rotsen hebben wel heel bijzondere vormen, dit lijkt wel een mens.

 

We hebebn geen puf meer om de Tafelberg lopend af te dalen en pakken de kabelbaan naar beneden. Daar aangekomen nemen we nog een foto van Kaapstad voordat we weer naar onze B&B in Strand teruggaan.

 

Op aanraden van de B&B eigenaren gaan we 's-avonds dineren in Gordon's Bay. De naam van het restaurant is ons ontschoten. Wel weten we dat we erg lang moeten wachten op ons eten. Als goedmakertje krijgen we daarom gratis een tweede fles wijn.

 

2 februari: naar huis

Vandaag doen we het rustig aan. Immers, we vliegen pas later vanmiddag naar Jo'burg. De tweede fles van gisteren zorgt voor een beetje brak gevoel.

Begin van de middag leveren we de huurauto in bij het vliegveld van Kaapstad. Daarna vliegen we naar Johannesburg met 1-Time. Later in de avond vliegen we met Iberia via Madrid naar Amsterdam, waar we de volgende ochtend aankomen.

de rugzakken en koffers zijn weer opgeborgen

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020