31 januari: naar Strand

Na vier nachten in Jongensgat nemen we met pijn in het hart afscheid van Fanie & Annette. Zo langzamerhand moeten we aanstalten maken om richting Kaapstad te gaan. We verlaten de garden route. Onderweg zien we veel ooievaars. Net als we tegen elkaar zeggen dat we hier vast geen struisvogels zullen zien komen we ze toch tegen. In slagorde staan ze in een veld, een snelle stop voor een foto waard!

 

Als Peet uit de auto stapt voor de foto denken ze kennelijk dat we eten komen brengen of ze zijn gewoon erg nieuwsgierig. Ze komen steeds dichterbij...

 

Nog dichterbij...

 

Na dit fotomomentje rijden we verder en besluiten om iets te zoeken aan het strand niet al te ver van Kaapstad. Het wordt, hoe kan het ook anders, het plaatsje Strand. Dit plaatsje ligt op een half uur rijden van het vliegveld van Kaapstad. We nemen onze intrek in B&B Green Gables.

 

1 februari: Kaapstad

Na het ontbijt gaan we op de toeristische toer en doen Kaapstad aan. Het plan is om eerst de Tafelberg te beklimmen en dan de stad te gaan bekijken. Van verre is echter al te zien dat er een grote wolk, "tablecloth" noemen ze dat hier, over de berg hangt en dus draaien we het programma om.

 

Victoria & Alfred Waterfront is de oude haven van Kaapstad die eind 20e eeuw geheel op de schop is genomen. Er is een sfeervol geheel ontstaan met een winkelcentrum, een wandelpromenade en restaurants. De haven is hierin geïntegreerd.

Er staan nog een aantal oude gebouwen die gerestaureerd zijn. Om de voetgangers van dienst te zijn is er ook een draaibrug over het water.

 

Als we bij het dok komen zien we de zeehonden lekker in het zonnetje liggen te luieren.

 

Op de achtergrond van de foto boven zie je dat de "tablecloth" die op de Tafelberg lag verdwenen is... We kunnen dus straks naar de Tafelberg!

Voordat we gaan wandelen in het V&A Waterfront gebied brengen we een bezoek aan het two oceans aquarium. Hier zijn dieren uit de atlantische- en indische oceaan te vinden. Dat levert een paar mooie plaatjes op.

Klik hier voor het vervolg, Kaapstad en naar huis

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020