27-30 januari: Still Baai

Na de afdaling van de Swartberg rijden we via Oudtshoorn, Calitzdorp, Ladismith en Riversdale naar Still Baai. Dit gebied wordt nog net tot de beroemde Gardenroute gerekend.

Uit een gidsje van de VVV halen we het adres van "Jongensgat". Dat is een privaat natuurreservaat tussen de dorpen Still Baai en Jongensfontein aan de indische oceaan. Direct aan de weg naar Jongensfontein ligt de ingang.

 

Naast dit bord staat een intercom. We vragen of er nog accomodatie is en na een bevestigend antwoord zwaait de poort open. We moeten de oprijlaan volgen tot aan het huis. Wel voorzichtig rijden voor overstekende schildpadden!!!

 

Na anderhalve kilometer komen we bij het huis aan.

 

Dit kunnen we vast niet betalen mompelen we tegen elkaar als we voor het huis staan. We worden verwelkomd door Fanie en Annette. Ze laten ons een fantastische kamer zien en noemen een spotprijs, dus we zeggen onmiddellijk JA en pakken de koffers uit. Fanie en Annette blijken schatten van mensen te zijn. Na een halve dag al besluiten we om ons verblijf hier te verlengen en vier nachten te blijven.

's-Middags rijden we met de auto naar de kust. Daar staan twee chalets die ook worden verhuurd. We zien daar voor het eerst van ons leven "Kaapse klipdassies". Nee dit zijn geen konijnen met kleine oren, maar verre neven van de olifant.

 

De dassies leven op en rond de baai die bij het natuurreservaat hoort. In de baai zijn veel kleine strandjes en "pools" tussen de rotsen waarin je kunt zwemmen.

 

De dassies zijn niet de enige bewoners, er zijn ook heel veel vogels te zien, bijvoorbeeld deze aalscholver.

 

We maken veel wandelingen in de dagen dat we in Jongensgat zijn. Veel lizards gezien en ook regelmatig lopen we schildpadden tegen het lijf. Het schild van de voorste is waarschijnlijk beschadigd tijdens de brand die een jaar geleden op het natuurreservaat heeft gewoed. Het verblijf op Jongensgat is onvergetelijk!

Klik hier voor het vervolg, Strand & Kaapstad

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020