26 januari: de Karoo

Vanuit Montagu gaan we noordwaarts door de kleine Karoo terug naar de N1. Hier begint de grote Karoo, een gebied wat een semi woestijn klimaat heeft, droog dus. Het landschap is wederom prachtig.

 

We stoppen in Matjiesfontein voor heerlijke scones en koffie. Matjiesfontein is een dorpje geheel in Victoriaanse stijl. Het is ooit gesticht als stopplaats voor de luxe Bloutrein. Daarna gaan we verder de N1 af tot aan Prince Albert Road en draaien zuidwaarts de weg naar Prince Albert op. Erg veel verkeer is er niet. Op het stuk van vijenveertig kilometer komen we twee auto's tegen. Het is heet en droog...

 

In Prince Albert vinden we weer een prima B&B, de Karoo Lodge. De kamers zien er van binnen uit als een Flinstone huis, erg apart.

 

27 januari: Swartberg pas

Vandaag gaan we naar Still Baai. We maken een omweg omdat we door één van de meest spectaculaire bergpassen van de wereld willen rijden, de Swartberg pas. Zevenentwintig kilometer smalle onverharde weg over een top van 1536 meter maken deze pas tot een belevenis. De pas is alleen toegankelijk voor personenauto's, niet geschikt voor hordes toeristen in touringcars. Gelukkig heeft het niet geregend, is het stralend weer en dus is de pas geopend. De pas begint zo

 

en wordt weldra zo

 

Op de top kun je twee kanten opkijken, de grote Karoo kant (richting Prince Albert) en de kleine Karoo kant (richting Oudtshoorn). Deze foto is genomen richting de Grote Karoo.

Klik hier voor het vervolg, Still Baai

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020