21 januari: Jo'burg

Van Addis Ababa vliegen we in vijfenhalf uur naar Jo'Burg. Uitgeput komen we daar aan, maar de ontvangst is weer fantastisch. Ditmaal staan Gavin & Claire met een Rolls Royce Silver Shadow (1972) te wachten op ons.

 

22 januari: Kaapstad

Om kwart over acht zijn we alweer terug op het vliegveld. Vol verbazing stappen we in het gereedstaande toestel. Wat is dit nu weer voor een stuk prehistorie? Een DC-9 dus, long time no seen. Het voordeel van die oude bakken is dat ze laag vliegen en het uitzicht over de wijnstreek is adembenemend.

 

Na onze auto te hebben opgehaald, dit maal een Ford Ikon, rijden we naar Noordhoek. Noordhoek ligt aan de atlantische oceaan op het Kaaps schiereiland waartoe ook Kaapstad behoord. We vieren daar Peet's verjaardag en slapen twee nachten in de Sitara Lodge.

 

23 januari: Kaaps schiereiland

Vandaag gaan we het Kaaps schiereiland verkennen. Onderaan het schiereiland ligt het Capepoint Nature Reserve. Daar heb je schitterende vergezichten en allerlei soorten dieren. Bijvoorbeeld deze struisvogel.

 

Op het schiereiland ligt ook Kaap de Goede Hoop.

 

Naast de Kaap gaan we lekker zitten en besteden een flinke tijd met het bekijken van al het vogelverkeer voor de kust.

 

Aan de oostkant van het schiereiland ligt de indische oceaan. Het water is daar veel warmer en niet alleen wij vinden dat prettig. Boulders Beach staat bekend vanwege zijn kolonie zwartvoetpinguïns. Het is wel een "tourist trap", maar als je je daar niets van aantrekt kan je toch leuke foto's maken.

Klik hier voor het vervolg, Riebeek vallei & winelands

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020