17 januari: Mũi Né

Vroeg op om met de bus van half acht naar het strand te gaan. Bijna vijf uur later arriveren we in Mũi Né, vlakbij Phan Tiet, aan de Zuid Chinese zee. Het wemelt er van de resorts en wij zitten in het Palmira resort. Dit resort is stevig in Russische (maffia) handen en de helft van de gasten zijn Natasja's, Olga's en Sergej's. Het hoofdgebouw ziet er uit als een bruidstaart, met duidelijke Kremlin invloeden.

 

Het is goed toeven in het Palmira en het is niet al te druk, een derde bezet. Bovendien is het heerlijk warm weer en hebben we een appartement met "seaview".

 

18 januari: Mũi Né

Vanaf je veranda kan je in de ochtend als je vroeg op staat de zon over de zuid Chinese zee zien opkomen. Het kleine stipje rechts op de foto boven de palmen is een soort mandbootje. Hiermee, maar ook met sleepnetjes, is de lokale bevolking al vroeg bezig met het vissen van het avondmaal voor de toeristen: gamba's, krab en ander lekkers.

 

We hebben ook hier een motorfiets gehuurd om wat dingen te gaan zien. Je kunt tenslotte niet de hele dag op het strand liggen, veels te heet.

Negen kilometer van het resort ligt een riviertje genaamd de "Fairy stream". Het water is er niet meer dan tien centimeter diep en zoals je kunt zien kan je er doorheen lopen. Onderweg kom je natuurlijk gevormde zandsculpturen tegen.

 

Nog een attractie is de "red sand dunes", een soort woestijn van rood zand waar het ook erg heet kan worden. Langs de weg lopen kinderen te leuren met plastic "sleetjes" om van de duinen te surfen. Wij gaan lopen en komen in deze canyon terecht.

 

19 januari: Mũi Né

De dagen rijgen zich moeiteloos aaneen in Mũi Né. Dit is onze laatste hele dag in Azië. We genieten van het strand en bereiden ons mentaal voor op wat komen gaat, de lange reis terug naar Zuid Afrika.

 

20 januari: naar Zuid Afrika

Vandaag nog even de laatste zonnestralen opdoen op het strand van Mui Ne. Om tien uur worden we opgehaald door de taxi, die ons in een vier uur durende rit naar het Tan Son Nhat airport in Saigon brengt.

Van Saigon is het twee uuur vliegen naar Bangkok. Daar hebben we een paar uur om te "shoppen" en om onze vlucht naar Addis Abeba te regelen. Onze reservering blijkt uit de computer te zijn verdwenen. Het is wat stress en heen en weer gepraat maar uiteindleijk kunnen we toch mee op de negenhalf uur durende vlucht. In Addis Abeba stappen we over voor het laatste stuk, de vlucht naar Johannesburg.

Klik hier voor het vervolg, Jo'burg & Cape Peninsula.

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020